- Jeg fortjener ikke kjeft

John Carew og Valencia reiste hjem fra Amsterdam med ett poeng, det kunne vært tre hvis Carew hadde scoret da han var alene med keeper.

- Det er ingen grunn til å kritisere meg for det, sier nordmannen til Dagbladet.

22-åringen er blitt kritisert for å ha sløst bort flere sjanser denne sesongen, og har bare én offisiell scoring for klubben siden nyttår. I går hadde han en svært god mulighet til å sende Valencia i ledelsen etter 15 minutter, men etter å ha fintet vekk Ajax-kaptein Chivu skjøt han ballen rett i fanget på keeper.

- Irriterende

- Jeg burde kanskje scoret, men det var det mange andre som også burde ha gjort, sier Carew til Dagbladet.

- Jeg synes ikke jeg fortjener kritikk for det, selv om man alltid ønsker å score, sier spissen, som var fornøyd med ett poeng.

- Men det er irriterende at vi slipper inn et mål.

Med seier i går kveld hadde spanjolene ligget godt an til å gå videre til kvartfinalen. Nå må de vinne mot Arsenal neste uke, og det blir vanskelig.

- Arsenal er et veldig sterkt lag, men vi skal slå dem, sier Carew.

Ajax fornøyd

Spillet i første omgang bølget mellom lagene, men ingen fikk til noen skikkelige avslutninger. Det måtte straffespark til for å få ballen i nettet. Thomas Galasek holdt litt for godt i trøya til Carboni, og dommeren dømte straffe til spanjolene. Kily Gonzalez sendte gjestene i ledelsen etter 28 minutter. Etter pause hadde Ajax ballen mest og flest avslutninger, men nederlenderne var ikke misfornøyde med ett poeng på hjemmebane.

- Nei, Valencia er sterke, og vi spilte godt. Klart vi kunne scoret mer, men vi er fornøyd med dette, sier Zlatan Ibrahimovic til Dagbladet.

- Vi leder gruppa, og har veldig gode sjanser til å slå Roma i Italia, sier svensken som tror på kvartfinaleplass.

God erstatter

André Bergdølmo slapp ikke til på matta i går kveld. 31-åringen ser ut til å ha blitt satt på benken til fordel for unggutta på Ajax. Hjemmelaget klarte seg bra defensivt uten nordmannen i bakre rekke. Finske Petri Pasanen spilte veldig godt på Bergdølmos plass, og vil nok gjøre framtida vanskelig for nordmannen.

Pasanen var også mannen bak utlikningen etter 57 minutter. Finnen headet inn 1- 1 på pasning fra Maxwell. De neste ti minuttene var fulle av sjanser for Ajax, men ingen klarte å sende dem i ledelsen. Nederlenderne brente flere gode sjanser, spesielt Maxwell bør sove dårlig i natt. Han hadde all verdens av rom og tid, men sendte ballen høyt over mål kvarteret før slutt. Med uavgjort i begge kampene i gruppe B, er lagene like langt. Ajax topper nå med sju poeng, det samme som Arsenal. Valencia har seks og Roma har fire.

TJUVTRIKS: John Carew hadde sjansen til å score for Valencia, men klarte ikke å omsette muligheten til mål på Amsterdam Arena. Her er nordmannen i duell med Ajax' Christian Chivu.