- Jeg fortjener ikke United-lønna

Solskjær snakker ut om karrieren framover etter 10 år i United.

(Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær fortalte om den tunge veien tilbake fra kneskaden i NRK P2s «Sånn er livet» i formiddag.

I det halvtimes lange programet, som ble tatt opp før comebacket på B-laget mandag, fortalte 32-åringen at han selv fryktet for sin karriere.

Alt ble tatt vekk

- Alt som jeg tok for gitt ble tatt vekk fra meg, sier Solskjær til P2 om skaden som bare drøyde og drøyde.

Manchester United-spissen forsto ikke med en gang at han kom til å bruke over to år på å bli frisk, underveis fikk han beskjed om at det handlet om uker og måneder.

Noe av drivkraften til Solskjær før comebacket var gjelda han føler han skylder United, klubben som kjøpte ham fra Molde for 10 år siden.

- Jeg føler presset på at klubben vil ha meg tilbake. Jeg skylder dem det. De betaler meg lønn, og det er ikke artig å få lønn som du ikke fortjener, sier Solskjær.

Må bevise for United

COMEBACKET: - Artig, men hardt, sa Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.no da han gjorde comeback på reservelaget til United mandag kveld. Foto: Scanpix/Afp
COMEBACKET: - Artig, men hardt, sa Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.no da han gjorde comeback på reservelaget til United mandag kveld. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

Landslagsspilleren mener det bare er første skritt å bli bra i kneet.

- Det er ikke sånn at du er frisk, så spiller du. Du er frisk, så beviser du at du er god nok, og så får du spille, sier Solskjær til radiokanalen.

Veien tilbake har vært lang for nordmannen. I NRK-intervjuet røpet Solskjær at han hadde vondt hver gang han tråkket nedpå, helt fram til han la seg på operasjonsbordet i august i fjor.

Men han har ikke vært deprimert. Og skaden har gitt ham mye ekstra tid med ungene, Noah (5) og Karna (2).

- Du må alltid seg positivt på ting. Jeg har fått opplevd utrolig mye. Jeg har fått meg meg hele oppveksten deres, og det er topp, sier Solskjær i P2-intervjuet.

Beste treneren i Norge?

10 år i United gir en fet bankkonto. Solskjær innrømmer at han har lagt seg opp så mye penger at han aldri trenger å jobbe igjen.

Men det vil han.

Solskjær vil bli fotballtrener. Spørsmålet er bare om han går ut på treningsfeltet i barndomsklubben Clausenengen.

- Jeg kan prøve å satse liv og lemmer på å bli den beste treneren i Norge, eller jeg kan trene det lokale laget som jeg har store følelser for. Det har jeg ikke bestemt meg for, sier Solskjær i det lange NRK-intervjuet.

Liker ikke privatskoler

Kristiansunderen var innom mange temaer.

Han fortalte om bakgrunnen for at han er Unicef-ambassadør. Han innrømmer at han ikke liker privatskoler, og håper det ikke bli engelske skoletilstander i Norge.

Som pappa med stor pengesekk avviste han at ungene hans blir bortskjemt og får alt de peker på. De må godta strikkesokker fra bestemor under juletreet.

Solskjær-familien har heller ikke tjenere eller barnepiker, og bytter på å lage middag hjemme i Manchester.

United-stjernen sjikaneres ikke av tilhengere når han beveger seg rundt i Manchester.

- Jeg er ikke så veldig plaget med det her i Manchester. Beckham og Wayne Rooney sliter, de er stjerner. Jeg får en tommel opp og får ikke problemer, sier Solskjær til journalisten i P2.

Ikke ny Solskjær-bok

Solskjær har gitt ut en bok og kommer ikke til å skrive flere. Årsak: Han er redd for at innholdet skal feiltolkes i aviser.

Derfor skriver han ikke nye kapitler om valget av Molde da han gikk fra Clausenengen. I NRK-intervjuet fortalte Solskjær at han kunne gått til Brann.

Magefølelsen gjorde at det ble Molde og Åge Hareide.

Solskjær trakk også fram Dagfinn Enerlys ulykke på fotballbanen. Fredrikstad-kapteinens nakkeskade har gått innpå fotballproffen i United.

- Jeg må innrømme at jeg tenker veldig mye på ham. På at han skal bli bra.

ENDELIG: Solskjær sier i NRK-intervjuet at ingen skulle få lov til å ta fotballen fra ham. Og la til at han er en fotballidiot.
SISTE KAMP: Ole Gunnar Solskjær kom inn somm innbytter i Fa-cupfinalen i 2004.