Kristoffer Løkberg får en ny sjanse på cupgull

- Jeg fortjener medalje hvis Ranheim vinner

I sommer ble Kristoffer Løkberg slått ut av cupen av Ranheim. Nå får Viking-spilleren en ny mulighet til å slå ut gamle lagkamerater og kjempe om finale-plass på Ullevaal.

KLAR FOR KAMP: Kristoffer Løkberg gleder seg til semifinalen i cupen mot gamleklubben Ranheim. Foto: Carina Johansen /NTB Scanpix
KLAR FOR KAMP: Kristoffer Løkberg gleder seg til semifinalen i cupen mot gamleklubben Ranheim. Foto: Carina Johansen /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Viking - Ranheim, kl. 20:00

Etter overgangen fra Ranheim til Brann før sesongen har Kristoffer Løkberg møtt gamleklubben hele fire ganger. Statistikken mot Ranheim ser derimot ikke så bra ut for trønderen. På fire kamper har det endt med to tap, en uavgjort og en seier. I seieren på Extra arena var Løkberg ubenyttet reserve for Brann. I sommer ble han hentet til nyopprykkede Viking.

Kristoffer Løkberg

Født: 1992 (27 år)

Klubb: Viking

Tidligere klubber: Strindheim, Sheffield United, Ranheim, Brann

I Viking har Løkberg virkelig funnet plassen sin. Etter overgangen fra Brann har trønderen nesten spilt alt av minutter. Han forteller at han gleder seg veldig til å spille kampen som kan føre til finale på Ullevaal.

- Først og fremst blir det veldig kult. Det kommer til å bli et fullsatt stadion, med et sultefora Stavanger-publikum som har veldig lyst på en cupfinale, forteller Løkberg til Dagbladet.

VIKTIG SPILLER: Kristoffer Løkberg har blitt en av Vikings mest sentrale spillere etter overgangen fra Brann. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
VIKTIG SPILLER: Kristoffer Løkberg har blitt en av Vikings mest sentrale spillere etter overgangen fra Brann. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Under Bjarne Berntsen har Løkberg blitt en av Vikings mest sentrale spillere. Han sier at overgangen til rogalendingene har passet han veldig bra.

- Det har passet meg som hånd i hanske. Viking har mange gode og kreative typer offensivt, men de manglet litt balanse i laget. De trengte en som gjorde grovarbeidet, forteller Løkberg.

Spesielt møte

Semifinalen i dag mot Ranheim, blir Løkbergs femte møte med klubben i år. Løkberg har et sterkt bånd med gamleklubben, og har spilt syv år av sin karriere i Ranheim. Trønderen innrømmer at det blir spesielt å møte klubben han har et stort hjerte for, men sier samtidig at han skal gjøre alt for at Viking er det laget som skal spille på Ullevaal i desember.

- Jeg skal ikke legge skjul på at kampen er litt spesiell. Det har blitt mange møter i år, så det blir litt mindre spesielt for hver gang. Men når det er snakk om en semifinale i cupen mot et lag du har et sterkt forhold til, betyr det selvfølgelig litt ekstra, sier Løkberg.

- Hvordan blir det hvis du skulle ryke for andre gang mot Ranheim i cupen?

- Da bør jeg nesten få en halv gullmedalje for den prestasjonen, forteller Løkberg.

Tøff kamp

Løkberg sier videre at kampen kommer å bli veldig tøff, og at Stavanger-laget må opp på sitt beste for å kunne sikre seieren.

- Det er et veldig undervurdert lag vi møter, men de er voldsomt ustabile. Vi må se opp for kollektivet Ranheim, forteller Løkberg.

FIKK JULING: Vålerenga står med åtte strake kamper uten seier etter å ha blitt latterliggjort med 0-4-tap hjemme mot Viking. Video: Fotball Media. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer

Omtaler fortsatt som «vi»

Selv om Løkberg ønsker å gi det han beskriver som et sultefora Stavanger-publikum en cupfinale, ønsker han selvfølgelig Ranheim alt godt. I mange intervju-situasjoner omtaler trønderen fortsatt Ranheim som «vi».

- Det er så innarbeidet. Jeg har vært der i så mange år, og klatret med de opp fra de nesten var ingenting til et eliteserie-lag. Jeg unner de selvfølgelig mye, men akkurat i dag ønsker jeg å slå de.

- Hvordan vil det bli ved et eventuelt tap?

- Jeg kommer til å grave meg ned i de dypeste kjellere ved et eventuelt tap. Ett cup-gull er noe jeg virkelig unner publikummet her i Stavanger, forteller Løkberg.

I DUELL: Kristoffer Løkberg i duell med tidligere lagkamerat Mads Reginiussen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
I DUELL: Kristoffer Løkberg i duell med tidligere lagkamerat Mads Reginiussen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Sesonginnspurten blir også meget interessant for Løkberg. Han og Viking er fortsatt med i medaljekampen, mens hans kjære Ranheim kjemper for tilværelsen i bunnen av Eliteserien. Han sier at det kommer til å bli en veldig spennende sesonginnspurt i begge ender av tabellen.

- Det er bra at kampene våre som regel går samtidig. Jeg blir så nervøs når jeg ser Ranheim spille. Det kommer til å bli forferdelig spennende. Jeg håper de taper i dag, og vinner resten av kampene i Eliteserien slik at de klarer seg, forteller en entusiastisk Løkberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer