VENTER MER: Nederland kontret i filler regjerende verdensmester Spania i går kveld. Likevel håper trener Louis van Gaal at laget hans kan heve seg spillemessig utover i mesterskapet i Brasil. Foto: Ali Haider, EPA / NTB Scanpix
VENTER MER: Nederland kontret i filler regjerende verdensmester Spania i går kveld. Likevel håper trener Louis van Gaal at laget hans kan heve seg spillemessig utover i mesterskapet i Brasil. Foto: Ali Haider, EPA / NTB ScanpixVis mer

- Jeg forventer at vi spiller bedre

Van Gaal etter 5-1-seieren mot verdensmesteren.

Nederlands landslagstrener Louis van Gaal trodde ikke helt det han så da spillernes hans lekte med Spania og vant 5-1 i VM i går.

Robin van Persie og Arjen Robben scoret begge to mål hver seg da den regjerende verdensmesteren ble utspilt og ydmyket på en spektakulær måte i Salvador.

- Det er ikke hva du forventer i din første VM-kamp. Jeg hadde regnet med at vi kom til å score den slags mål, men ikke så mange av dem som vi gjorde, innrømmet van Gaal etter kampen.

- Vi visste at Spania kom til å gå ut høyt, og vi måtte dermed satse på kontringer. Det mestret spillerne mine perfekt. Dette gikk mye bedre enn ventet, sa han.

Forventer å bli bedre Nederland-sjefen tar ikke av etter maktdemonstrasjonen. Han mener laget hans kan bli bedre.

- Uten tvil. Resultatet gir spillerne selvtillit, og jeg forventer at vi spiller bedre, sa van Gaal.

Neste motstander for Nederland er Australia i Porto Alegre onsdag. Van Gaal ser ikke nødvendigvis for seg en ny målfest.

- Australierne kan spille defensivt, og det vil gjøre det til en helt annerledes kamp.

Hyllet van Gaal Det var van Persie som tok Nederland tilbake i kampen igjen med et utsøkt hodemål til 1-1 like før pause. Stjernespissen la også på til 4-1 da han utnyttet en stygg tabbe av Spanias veterankeeper Iker Casillas.

Van Persie hyllet sjefen etter seieren. Han mente taktikken til Louis van Gaal var nøkkelen mot Spania.

- Dette klarte vi takket være ham. Han forutså kampen og fikk rett. Helt utrolig. For Nederland var dette en drøm som ble til virkelighet, sa han følge BBC.

Etter VM skal van Persie og van Gaal jobbe sammen i Manchester United.

(NTB)