I DISKUSJONENS SENTRUM: Bør han spille i det hele tatt om han ikke skal spille spiss? Det diskuteres heftig før møtet med Uruguay i England.Foto: REUTERS/Darren Staples/ NTB Scanpix
I DISKUSJONENS SENTRUM: Bør han spille i det hele tatt om han ikke skal spille spiss? Det diskuteres heftig før møtet med Uruguay i England.Foto: REUTERS/Darren Staples/ NTB ScanpixVis mer

- Jeg forventer ikke å spille

Wayne Rooney sint på hint om klippekort på landslaget.

(Dagbladet): Det store samtaleemnet i England etter VM-tapet mot Italia lørdag, er Wayne Rooney.

Hvor bør han spille, og ikke minst, bør han spille i det hele tatt?

Spiss eller benk
BBC's ekspertkommentator Alan Shearer er klokkeklar på at Rooney enten bør spille hengende spiss, eller ikke i det hele tatt. Løsningen Roy Hodgson valgte lørdag med Rooney på kanten er helt bak mål, mener Shearer.

- Rooney var misfornøyd og ukomfortabel ute på kanten, og jeg skjønner hvorfor. Vi bør ikke spille med vår beste målscorer ute av sin vante posisjon. Vi bør ha ham der han kan gjøre størst skade, sier Shearer i sin VM-spalte hos BBC.

I kjølvannet av kantopptredenen, som forøvrig resulterte i den målgivende pasningen til Daniel Sturridge, antydet flere av de engelske pressefolkene på plass i Brasil at Rooney har klippekort på landslaget.

Forventer ikke spilletid
Det fikk stjernespissen til å tenne, skriver Sky Sports.

- Jeg har aldri følt det sånn. Jeg skjønner ikke hvorfor du sier det. Hvorfor skulle jeg føle meg trygg på en plass på laget?, spurte Rooney reporteren som stilte spørsmålet.

- Jeg jobber hardt for å forsøke å komme med på laget. Jeg har aldri sagt at min plass på laget er garantert. Jeg forventer ikke å spille, jeg jobber hardt for det, fortsatte han.

Også tallene fra kampen understreker Rooneys poeng, skriver Sky Sports. Ifølge dem løp Rooney mer enn 11 kilometer i løpet av de nitti minuttenen i tropevarmen i Manaus.

Det var mer enn noen andre på banen, skriver Sky.