- Jeg forventet ikke dette, det er sikkert

Uniteds verste siden 1930.

UNGGUTTA FÅR SKYLDA: Chris Smalling kunne bare se på da Carlton Cole scoret sitt første av to mål mot United. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett
UNGGUTTA FÅR SKYLDA: Chris Smalling kunne bare se på da Carlton Cole scoret sitt første av to mål mot United. Foto: REUTERS/Suzanne PlunkettVis mer

(Dagbladet): West Ham - Manchester United 4-0.

Det største United-tapet på ni år. Det verste nederlaget for West Ham siden 11. oktober 1930.

Ikke lenger ubeseiret siden april, etter 29 kamper. Og rødtrøyene er ute av ligacupen, den klubben har vunnet to år på rad.

United-sjef Alex Ferguson hadde mye å fordøye i går, der han med rød topplue så sine unge spillere slippe inn fire mål mot Premier Leagues bånnlag.

- Jeg forventet ikke dette, det er sikkert. Hvis du kikker på målene vi ga bort, så var dt helt klart for enkle. De var fryktelige mål, sier Ferguson til Uniteds huskanal MUTV.

INGEN TREDJE STRAKE CUPSEIER: Sir Alex Ferguson mener United kastet bort en gylden sjanse til å vinne ligacupen på nytt, akkurat i fjor og i 2008. Foto: Foto: AFP/GLYN KIRK
INGEN TREDJE STRAKE CUPSEIER: Sir Alex Ferguson mener United kastet bort en gylden sjanse til å vinne ligacupen på nytt, akkurat i fjor og i 2008. Foto: Foto: AFP/GLYN KIRK Vis mer

Han klandrer sine egne spillere, men mener at West Hams hjemmesupportere skal ha æren for at hjemmelaget øste framover.

Giret opp av feiring Fordi et mål ble annullert på 0-0.

- Hendelsen som utløste ting var målet som ble avblåst, fordi det fikk publikum til å tenne. Det var opplagt en offside, fordi det gikk i mål via en av deres spilere. Helt klart offside, men de feiret så lenge at de ble giret opp, sier Ferguson.

Han bruker gjerne unge spillere i ligacupen, men i går var også A-lagsmenn som Ryan Giggs, Darren Fletcher, John O'Shea, Anderson og Javier Hernandez på banen fra start.

Men det var unggutta som fikk skylda for tapet, og i forsvar stilte United med Chris Smalling (21), Fabio da Silva (20) og Jonny Evans (22).

- De er unge spillere, for unge til å komme seg etter slike typer feil. De er 20, 21 år gamle. De klarer ikke å gjøre feil som disse og fortsatt vinne, sier Ferguson.

EKS-UNITED: Jonathan Spector scoret sine to første mål for West Ham mot gamleklubben Manchester United. Foto: AFP/GLYN KIRK
EKS-UNITED: Jonathan Spector scoret sine to første mål for West Ham mot gamleklubben Manchester United. Foto: AFP/GLYN KIRK Vis mer

Og ser tross alt på nederlaget som god læring.

Vil huske tapet - De unge spillerne vil huske dette, men dette kunne vært en god sjanse til å vinne cupen igjen. Vi hadde kontrollen tidlig, spilte god fotball. Men mål forandrer kamper, sier Fergson.

37-årige Giggs mener det ikke likner Manchester United å gi opp, og fastslår at det skjedde i går.

- Vi er skuffet over å tape 4-0. Vi var trygge på at vi skulle vinne og score noen fine mål. Nå føler vi at vi kunne forsvarte oss mye bedre, sier Giggs.

Trøsten for United er Premier League, laget overtok ledelsen foran Chelsea med storseieren mot Blackburn lørdag.