- Jeg frøs i ansiktet, på hendene, føttene, og på k**en

Petter Northug (26) sier det rett ut.

BIKKJEKALDT FOR NORTHUGS JUNIOR: Petter Northug måtte tines opp etter annenplassen på dagens 10-kilometer. Også Northugs junior måtte til pers... Foto:  EPA/KIMMO BRANDT FINLAND OUT
BIKKJEKALDT FOR NORTHUGS JUNIOR: Petter Northug måtte tines opp etter annenplassen på dagens 10-kilometer. Også Northugs junior måtte til pers... Foto: EPA/KIMMO BRANDT FINLAND OUTVis mer

KUUSAMO (Dagbladet): Det var 13 kuldegrader da gutta gikk ti kilometer skøyting i Kuusamo i dag. Men den sure vinden gjorde at den reelle kulda var langt heftigere. Det var rett og slett bikkjekaldt i Lappland.

Løperne tok forholdsregler som best de kunne, blant annet med frosttape i ansiktet og ekstra superundertøy.

- Men det var fryktelig kaldt likevel, mye kaldere enn på lørdag, sier Petter Northug på pressekonferansen etter at han ble toer på distansen, slått med snaue sju sekunder av russeren Alexander Legkov.

- Jeg frøs i ansiktet, på hendene, føttene, og på kuken. Jeg frøs overalt, sa han da han småhutret seg gjennom presseseansen, i tjukk boblejakke og ansiktet dekket av tape.

2. plass er tap Dermed har Petter Northug fårr stryk av to russere på to dager. På sprinten i går ble Nikita Krijukov hakket for sterk og staket fra Northug etter en - til ham å være - sjedent svak spurt.

Han virket ikke spesielt glad for en andreplass.

- Nummer to, det er den første taperplassen, sier han.

Likevel er det ting han er fornøyd med.

- Det går bedre og bedre helg for helg. Løpet på Beitostølen for to uker siden ville ikke holdt til topp ti her i dag. Så det er framgang, sier Northug.

Leder klart
Men sammenlagt er det ingen som truer Mosvik-ekspressen. Avstanden ned til kasakhstaneren Alekséj Poltoranin på andreplass er på cirka 40 sekunder.

Mini-touren avsluttes med en klassisk 15 kilometer i morgen.

Og at Petter Northug gir fra seg en ledelse på over et 40 sekunder er omtrent utenkelig.

Forhåpentligvis har han fått tint opp utstyret til i morgen...