- Jeg frøs i ansiktet, på hendene, føttene, og på k**en

Petter Northug (26) sier det rett ut.

BIKKJEKALDT FOR NORTHUGS JUNIOR: Petter Northug måtte tines opp etter annenplassen på dagens 10-kilometer. Også Northugs junior måtte til pers... Foto:  EPA/KIMMO BRANDT FINLAND OUT
BIKKJEKALDT FOR NORTHUGS JUNIOR: Petter Northug måtte tines opp etter annenplassen på dagens 10-kilometer. Også Northugs junior måtte til pers... Foto: EPA/KIMMO BRANDT FINLAND OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUUSAMO (Dagbladet): Det var 13 kuldegrader da gutta gikk ti kilometer skøyting i Kuusamo i dag. Men den sure vinden gjorde at den reelle kulda var langt heftigere. Det var rett og slett bikkjekaldt i Lappland.

Løperne tok forholdsregler som best de kunne, blant annet med frosttape i ansiktet og ekstra superundertøy.

- Men det var fryktelig kaldt likevel, mye kaldere enn på lørdag, sier Petter Northug på pressekonferansen etter at han ble toer på distansen, slått med snaue sju sekunder av russeren Alexander Legkov.

- Jeg frøs i ansiktet, på hendene, føttene, og på kuken. Jeg frøs overalt, sa han da han småhutret seg gjennom presseseansen, i tjukk boblejakke og ansiktet dekket av tape.

2. plass er tap Dermed har Petter Northug fårr stryk av to russere på to dager. På sprinten i går ble Nikita Krijukov hakket for sterk og staket fra Northug etter en - til ham å være - sjedent svak spurt.

Han virket ikke spesielt glad for en andreplass.

- Nummer to, det er den første taperplassen, sier han.

Likevel er det ting han er fornøyd med.

- Det går bedre og bedre helg for helg. Løpet på Beitostølen for to uker siden ville ikke holdt til topp ti her i dag. Så det er framgang, sier Northug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer