- Jeg frykter depresjoner

Fredrikstad-kaptein Tor Trondsen (27) vet ennå ikke når han kan spille fotball igjen etter hjernerystelsen han pådro seg i seriepremieren mot Lillestrøm 2. påskedag.

- Jeg har aldri hatt sånne smeller før, og har det ganske tungt. Nå er jeg redd for å få depresjoner. Jeg sliter med nattesøvnen, har vanskelig for å få i meg mat og klarer ikke å gjøre noe, sier Trondsen.

Det siste plager ham kanskje aller mest.

- Slik jeg er nå, føler jeg at jeg ikke kan bidra. For å komme ut, går jeg lange turer. Ofte på fire timer. I dag vurderer jeg å bli med på treninga for å prate litt med gutta, og kanskje få en ball i beina. Neste uke drømmer jeg om å kunne trene, sier Tor Trondsen.

Ble vekket

Siden i fjor sommer har han pådratt seg tre hjernerystelser. Den siste var en skikkelig tankevekker.

- Nå er jeg redd for å bli preget av det som skjedde. Etter smellene mot Lillestrøm lå Roger Risholt hos meg, og vekket meg annenhver time. Datatesten jeg tok i forrige uke, var ikke særlig bra. Da strøk jeg med glans, sier Tor Trondsen.

Før seriestarten med Fredrikstad gledet han seg som en unge. Nå er det viktigste å bli bra igjen.

- Hele klubben støtter meg og sier at helsa går foran. Selv vet jeg ikke når jeg kan være tilbake igjen på banen. Jeg vet heller ikke om jeg får noen reaksjoner, sier Tor Trondsen.

- Fotballen tøffere?

Gjentatte ganger har han spurt seg selv om det er spillestilen hans som har forårsaket de tre hjernerystelsene.

- Kanskje er det jeg som er klønete, kanskje er det fotballen som er blitt tøffere. Jeg går alltid 100 prosent inn i taklingene, og håper å fortsette med det den dagen jeg er tilbake igjen, sier Tor Trondsen.

Den første hjernerystelsen fikk han mot Skeid på Voldsløkka i den siste vårkampen i fjor.

- Da fikk jeg en albue i hodet, og var på vei inn i feil garderobe i pausen. Den gangen ble jeg reddet av ferien. Den andre hjernerystelsen kom også rett før pause, i hjemmekampen mot Hødd midt i august. Da fikk jeg et slag i bakhodet av motstanderkeeperen på et innlegg, sier Tor Trondsen.

- Skulle gått ut

På Lillestrøm 2. påskedag fikk han to smeller.

- Den første kom etter cirka et kvarter, og var min egen skyld. Jeg skulle heade ballen, men traff i stedet Magnus Powell i bakhodet med tinningen. Jeg var borte et øyeblikk, og skulle selvfølgelig gått ut etter den smellen. Etter å ha fått en albue av keeper Emille Baron, ble jeg kvalm og svimte jeg av i garderoben i pausen, sier Tor Trondsen.

To smeller på én omgang ble for mye, selv for en trønder av Trondsens kaliber.

- Det var noen skikkelige trøkker som virkelig har gått inn på meg. Så ille har jeg aldri vært før som da jeg dro fra Åråsen, sier Tor Trondsen.

I kapteinens skadefravær har FFK-trener Knut Torbjørn Eggen bestemt seg for å omskolere Christian Petersen til midtstopper. Han har aldri vært annet enn spiss og midtbanespiller, men ser det som en fin utfordring å prøve seg også i midtforsvaret. I søndagens 0- 2-kamp mot Rosenborg var Jørgen Pettersen og Roger Helland midtstoppere. Sistnevnte har allerede fått to gule kort, og er ett kort unna karantene.

DEPRIMERT: Tor Trondsen begrenser sin fysiske aktivitet til spaserturer. - Jeg drømmer om kanskje å dra på trening neste uke og sparke litt ball med lagkameratene, sier Trondsen.