Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg frykter ikke Ronaldo, og jeg er veldig selvsikker

Franck Ribéry sier han er sikker på å vinne gullballen.

BRA FOTBALLÅR:Franck Ribéry mener han har gjort alt riktig det siste året, og har nå troen på at det kan gi han gullballen. Foto: Christophe Ena / AP Photo/ NTB Scanpix
BRA FOTBALLÅR:Franck Ribéry mener han har gjort alt riktig det siste året, og har nå troen på at det kan gi han gullballen. Foto: Christophe Ena / AP Photo/ NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Utdelingen av Gullballen foregår i Zürich 13. januar, og selv om Lionel Messi har vunnet den gjeve prisen de fire siste årene er det stor spenning rundt hvem som vinner i år.

Avstemningen var egentlig over 15. november, men på grunn av lav deltakelse ble den utvidet til 29. november. Utvidelsen gir også de som allerede har stemt muligheten til å endre sin stemme.

Høgmo stemmer på Zlatan Det er landslagstrenere, landslagskapteiner og utvalgte journalister fra alle FIFA-medlemsland som stemmer fram hvem som mottar Gullballen.

Per-Mathias Høgmo har sagt at han vil stemme på Zlatan, mens landslagskaptein Brede Hangeland har valgt å gi sin stemme til Bastian Schweinsteiger.

Tror han vinner I et intervju med franske Le Monde sier en selvsikker Franck Ribéry at han har gjort alt riktig i år, og tror han kan vinne gullballen.

- Så langt i år har jeg ikke feilet. Jeg har vært god i hele år, både for landslaget og på klubblaget. Hva vi gjorde med Bayern forrige sesong var historisk, sier han, og sikter til Champions League-gullet, seriegullet i Bundesligaen, og gullet i den tyske cupen.

- Jeg fikk bevist hvor god jeg har vært da jeg ble kåret til Europas beste spiller.

I august ble franskmannen kåret til European Player of the Year av UEFA, hvor han fikk 36 av stemmene. Messi fikk 14, mens Ronaldo bare fikk tre stemmer.

Frykter ikke Ronaldo Mange tror nå at Ronaldo kan stikke av med gullballen. Ronaldo scoret hat trick i den siste VM-playoffkampen mot Sverige, og sørget for at Portugal ble klare for VM i Brasil neste år.

Men Ribéry frykter ikke konkurranse fra portugiseren.

- For å være ærlig, nei. Ronaldo scorer helt klart mål, men det gjør jeg også. Han scorer flere mål enn meg, men vi har ikke den samme stilen, sier han til Le Monde.

- Jeg frykter ingenting, jeg er veldig selvsikker. Jeg har gjort alt jeg trengte. Nå må vi bare vente på utfallet.