PEPRET MED INIESTA-SPØRSMÅL: En tilsynelatende irritert Mark van Bommel måtte svare på det ene spørsmålet etter det andre om møtet med Andres Iniesta og Spania i fjorårets VM-finale.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JEWEL SAMAD
PEPRET MED INIESTA-SPØRSMÅL: En tilsynelatende irritert Mark van Bommel måtte svare på det ene spørsmålet etter det andre om møtet med Andres Iniesta og Spania i fjorårets VM-finale.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JEWEL SAMADVis mer

- Jeg frykter ikke van Bommel

Iniesta tror behandlingen han fikk i VM-finalen var et engangstilfelle.

Champions League direkte i fotballstudio fra kl. 20.45.

(Dagbladet): Det er 430 dager siden Spania nedkjempet et hardført og tidvis stygtspillende Nederland i VM-finalen på Soccer City i Johannesburg.

Sjefen på en lettere truende oransje midtbane het Mark van Bommel, som sammen med Nigel de Jong, gjorde flere forsøk på å sparke fotrappe spanjoler ut av kampen.

Blant flere kontroversielle episoder i oppgjøret, var van Bommels redsesfulle takling bakfra, samt en stempling av sin tidligere Barcelona-lagkamerat Andres Iniesta

Pepret med Iniesta-spørsmål Man skulle tro at tida leger alle sår og at historien bare vil fortelle at Spania vant etter Iniestas scoring i ekstraomgangene, men det er åpenbart ikke fjernt nok i tid ennå til at van Bommel slapp unna Iniesta-spørsmål på gårsdagens pressekonferanse foran kveldens storoppgjør mellom Barcelona og AC Milan.

Nederlenderen returnerer i kveld til sin gamle hjemmebane Camp Nou som «Rossoneri-spiller». Til hans store irritasjon, ble det som skjedde i Sør-Afrika i fjor sommer det store samtaleemnet da han var Milans spillerrepresentant på pressekonferansen sammen med trener Massimiliano Allegri.

- Jeg synes det er litt underlig, siden det er over ett år siden, og at det nå er det Barcelona som spiller mot Milan. Derfor synes jeg det er merkelig at du stiller det spørsmålet. Nå har vi vært her i 15 minutter, og det er det fjerde spørsmålet om Iniesta. Dersom man ser tilbake på kampen i fjor, hadde vi en mulig til å vinne VM, men sånn er fotballen. Man er nødt til å fokusere på de positive og ikke de negative sidene, sa van Bommel, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Frykter ikke van Bommel Iniesta har også forsøkt å legge episoden bak seg, og bedyrer at det ikke eksisterer noen uoverensstemmelse med van Bommel.

- Jeg frykter ikke van Bommel, og jeg hadde heller ingen problemer med ham i Barca. Jeg har ingenting imot ham, sa den spanske landslagsspilleren på Barcelonas pressekonferanse, ifølge goal.com.

- Det kunne sikkert blitt tatt en form for affære, men jeg tror ikke det kommer til å skje igjen. Jeg liker å tro at alle handler med de beste hensikter og forsvarer egne interesser. Det var noen tøffe taklinger. Likevel gikk det veldig bra for meg og laget til slutt, la han til.

Heller ikke van Bommel bærer nag:

- Alle ønsker å vinne, og man kjemper og slåss mot spillere. Man spilte tross alt i VM-finalen. Det var ikke noe ondt blod fra min side etter kampen, og det er helt normalt. Sånn er fotballen. Alt er glemt etter kampen.