- Jeg frykter slankepress

Norges nye hoppyndlig Sigurd Pettersen nekter å oppgi hvor mye han veier. Han frykter det vil få unggutter til å slanke seg syke.

RUKA, KUUSAMO (Dagbladet): Etter å ha befestet sin posisjon i verdenstoppen med en sjetteplass i går kveld, framstår Sigurd Pettersen som mye mer enn et blaff i hoppbakken.

Holdninger har han også. Da han ble spurt om hvor mye han veier, ble han først helt taus. Så ble han alvorlig.

- Jeg er 1, 80 høy, men vil ikke si hvor mye jeg veier. Ikke fordi jeg vil skjule det for min egen del. Men hvis jeg får være litt seriøs, så kan jeg forklare hvorfor jeg har tatt det standpunktet.

- Ja, gjerne?

- Vi som hopper her er voksne folk. Vi har kontroll på dette. Derfor er det dumt å sende ut gærne signaler til ungdommer.

- Så du frykter å skape slankepress?

- Ja, dere vet jo at det har vært mye fokus på anoreksi og alt det surret der i hoppsporten. Derfor vil jeg ikke at folk skal se hvor mye jeg veier, og henge seg opp i det. Alle mennesker er forskjellige. Noen er tunge, og noen er lette. Se på en relativt gammel mann som Kasai, han er kanskje den letteste av alle, sier Pettersen.

Forbilde

22-åringen studerer idrett grunnfag på Idrettshøyskolen, og fredag kveld etter den sensasjonelle fjerdeplassen i verdenscuppremieren, brukte han kvelden til å lese lekser. I anatomi.

- Siden du ikke vil oppgi vekta di, må du være ganske bevisst på rollen som forbilde?

- Ja, det er så mange mennesker der ute som har mye å stri med fra før. Det er viktig å ta det seriøst.

- Kjenner du folk i hoppmiljøet med spiseforstyrrelser?

- Nei, faktisk ikke. Jeg kjenner ingen som har sånne problemer.

- Hvordan var det da du var unggutt i hoppbakken. Hadde du fokus på det?

- Nei, egentlig ikke. Da jeg var liten, var hopperne ganske røslige karer. Med krutt i beina.

Kjendis over natta

I tillegg til å framstå som en seriøs person har Pettersen også greid å overbevise nasjonen om at vi er på vei tilbake i vår paradegrein. Neste helg det verdenscup i Trondheim.

Sigurd Pettersen håper på, men vil ikke love ny suksess i Granåsen.

- Det har vært en enten - eller- bakke for meg, sier han.

At han har blitt kjendis over natta, synes han bare er stas.

- Mobilen min var full av meldinger i går kveld. Og jeg aner ikke hva som venter meg når jeg kommer hjem. Dette er bare gøy, så vi får ta det som det kommer.

- Vil du at vi skal skrive at du er singel?

- Ja, det er iallfall fakta, he, he, he.

- VIL IKKE SI DET: - Det har vært mye fokus på anoreksi og alt det surret der i hoppsporten. Derfor vil jeg ikke at folk skal se hvor mye jeg veier, og henge seg opp i det. Alle mennesker er forskjellige, sier Norges beste hopper for øyeblikket, Sigurd Pettersen.