- Jeg fryktet dette

Kjelling snakket med banens beste før kampen.

BERN (Dagbladet.no): Norge - Kroatia 28-32. I 1. omgang var det én sjef på parketten i Wankdorfhalle.

Ivano Balic var i det umulige hjørnet. Enten gikk han rett på mål og scoret, eller så spilte han elegant inn til strek. Sånn var det nesten i hvert angrep.

- Jeg fryktet dette på forhånd. Jeg kjenner flere av de kroatiske spillerne godt, sier Kristian Kjelling.

Flere matchvinnere

Før kampen snakket han med Balic. Kjelling spurte på fleip om formen til playmakeren, siden han ikke var spesielt god mot Portugal.

- Det slo rett tilbake på meg, sier Kjelling.

For Norge klarte ikke stoppe Balic i 1. omgang. Etter pause gikk det litt bedre, men da var det andre kroatiske spillere som tok ansvar. Som for eksempel keeper Vlado Sola.

- Plutselig stengte han buret, sier Kjelling,

FRYKTET BALIC: Kristian Kjelling snakket med banens beste før match. Foto: Scanpix
FRYKTET BALIC: Kristian Kjelling snakket med banens beste før match. Foto: Scanpix Vis mer

Spania-proffen sier til Dagbladet.no at Kroatia har en førsterekke som trolig er verdens beste, og at alle kan stå fram og avgjøre en kamp.

Toveisproblemet

- I dag spiller vi bedre i angrep enn vi har gjort tidligere, spesielt i 2. omgang. Vi skyter bedre, men bommer fortsatt litt for mye fra kant, sier Gunnar Pettersen til Dagbladet.no.

I forsvar var Norge altfor defensive, så de kroatiske spillerne kom for nære.

- Vi er ikke bra nok i begge ender samtidig, forklarer landslagssjefen.

Johnny Jensen ser det samme problemet.

- Men jeg vet ikke hvorfor det er sånn, sier han.

I Tunisia hadde Norge skikkelig flyt, og ballen trillet vår vei.

- Jeg savner den flyten nå. Vi lå bare tre bak i starten av 2. omgang, men så skyter vi for mange bom. Jeg føler det er litt mye stang ut for oss nå, sier Jensen til Dagbladet.no.

Keeperbytte

Ole Erevik kom inn for Steinar Ege i 1. omgang, etter at førstekeeperen hadde levert en skuffende redningsprosent på sju!

Erevik fikk mer hjelp av forsvaret enn Ege, og endte på 33 prosent redninger. Det var det vanskelig å glede seg over etter kampen.

- Jeg er vanvittig skuffet. Jeg hadde så sinnssykt lyst til å vinne denne kampen, og hadde vært utrolig gira hele dagen, sier han.

Kjetil Strand spilte også sin første kamp i EM. Han scoret noen viktige mål i starten av 2. omgang, men etter kampen var han bare skuffet.

- Blir det vanskelig å motivere seg til Portugal-kampen nå?

- Når du har flagget på brystet er ikke det noe problem, men det skal bli godt med en hviledag først, sier han til Dagbladet.no