Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg fryktet for mitt eget liv

Northug fleipet om en sykdomsretur i svensk charterfly.

DEBUTERTE: Petter Northug debuterte i går som foredragsholder på BI i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DEBUTERTE: Petter Northug debuterte i går som foredragsholder på BI i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

NYDALEN (Dagbladet): Petter Northug hadde såvidt landet på kanariøyene til årets første landslagssamling før han ble sendt hjem med en mild forkjølelse.

Veien hjem til Meråker gikk via Arlanda i Stockholm, ettersom ski-kongen ble sendt til Norge i et svensk charterfly.

- Jeg fryktet for mitt eget liv, spøkte Northug da han i går debuterte som foredragsholder i et stappfullt auditorium på BI i Oslo.

Northug snakket i halvannen time om VM i Oslo og oppladningen til forrige sesongs store høydepunkt. Han snakket også om forholdet til våre blå-gule naboer, og om bakgrunnen for sine mediautspill.

Godt innvendig Under VM ble han blant annet kalt «en gris» av SVT-kommentator Jonas Karlsson etter at Northug gikk sidelengs over målstreken foran Marcus Hellner på VM-stafetten.

- Jeg var på vei gjennom mixed sone da jeg fikk høre av noen at noen hadde sagt noe slik. Det føltes egentlig bare veldig godt innvendig, sa Northug.

Fra dag én ble Northug en hit i media med sine breiale og selvsikre kommentarer. Det ga ham ekstra spenning, forklarte han i går.

- Det har blitt en slags katt og mus-lek med pressen. Det trigger meg ekstra og gjør meg bare mer motivert, sa Northug.

- Jeg har fått lite rådgiving når det kommer til det å snakke med pressen. Spesielt i begynnelsen. De siste åra har det blitt mer og mer, men jeg er en person som gjør og sier det jeg vil, sa Northug.

Vil studere Northug er som eldstemann først i rekken til å arve familiens gård i Mosvika når skiene en dag blir lagt på hylla. Han har imidlertid skjøvet arven videre til nestemann i rekka, broren Tomas.

Etter skikarrieren ser han for seg en periode som student, men han vil også hjelpe brødrene til å bli gode skiløpere. Det kom frem i går at planene om å flytte utenlands hadde blitt skrinlagt.

Isteden blir han boende i Meråker, og utvider med et par ekstra høydeopphold i Mellom-Europa i året.

- Jeg har det veldig gøy med brødrene mine, og ønsker å hjelpe dem til å bli ekstra gode, sa Northug før bandet Basic Warning avsluttet foredraget med sin VM-låt  «Trøndersk Dynamitt» for publikum og Northug.

TOK SEG GOD TID: Etter foredraget signerte Northug bøker for de mange frammøtte. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
TOK SEG GOD TID: Etter foredraget signerte Northug bøker for de mange frammøtte. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media