- Jeg fulgte hjertet

Derfor vraket Duff Liverpool og Tottenham.

(Dagbladet.no): Mangelen på førstelagsfotball gjorde at Damien Duff var fast bestemt på å forlate Chelsea. Liverpool og Tottenham var blant klubbene som siklet på den 27 år gamle venstrekanten, men det var Newcastle som fikk tilslaget.

Prisen var heller ikke alarmerende høy: Fem millioner pund - snaue 60 millioner norske kroner.

I dag ble Duff presentert for Newcastle-fansen - og iren innledet med en verbal sjarmoffensiv.

- Det tok noen dager å ta avgjørelsen. Jeg snakket med noen av karene her, som Scott Parker, Stephen Carr og Shay Given, men da jeg bestemte meg fulgte jeg bare hjertet mitt. Kanskje det er mange Liverpool-supportere i Irland som spør seg «hvorfor skrev du ikke under for oss», men hjertet sa Newcastle, gjentar Duff.

Og blir neppe mindre populær blant fansen av følgende sitat:

- Da jeg spilte her (på St. James Park) med Chelsea og Blackburn, var det et utrolig sted å komme til. Det er trolig det mest lidenskapelige stedet i England for fotball.

Manager Glenn Roeder, som ikke har lagt skjul på sin begeistring for Lillestrøms Robert Koren, er stolt over å få en spiller som Duff i stallen.

- Jeg føler meg heldig over å få jobbe med en spiller av hans kaliber. Vi har skaffet oss en av de beste, om ikke den aller beste kantspilleren i Premier League. Det er vårt første kjøp, og nå går vi videre til andre spillere på handelista vår, sier Roeder.

SJARMOFFENSIV: - Newcastle er trolig det mest lidenskapelige stedet i England for fotball, sa Damien Duff da han i dag ble presentert som Newcastle-spiller. Foto: EPA
SJARMOFFENSIV: - Newcastle er trolig det mest lidenskapelige stedet i England for fotball, sa Damien Duff da han i dag ble presentert som Newcastle-spiller. Foto: EPA Vis mer