- Jeg fyrer på, og «that's it»

Petter dropper taktikk i New Zealand.

FEIER VEIEN FOR DE ANDRE: Petter Solberg kjører først ut på morgendagens prøver, fordi han leder Rally New Zealand. Foto: AP/NZPA, Wayne Drought
FEIER VEIEN FOR DE ANDRE: Petter Solberg kjører først ut på morgendagens prøver, fordi han leder Rally New Zealand. Foto: AP/NZPA, Wayne Drought Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Blottet for taktikk spant Petter Solberg (35) seg rett til topps i Rally New Zealand første dag.

Taktikkeriet som har skjemmet flere VM-runder hittil i sesongen, er historie for lillebror Solberg. Ledelse etter første dag betyr først på veien dagen derpå, noe som normalt er en klar bakdel.

- Men jeg orker bare ikke mer. Jeg fyrer på, og «thats it». Teamet mitt har ikke flere biler og førere som kan hjelpe meg taktisk. Derfor kan jeg bare kjøre alt jeg kan og håpe det holder til slutt, sa Petter Solberg til NTB.

Unnes seier

Gratulasjonsmeldingene strømmet på fra fjern og nær etter nordmannens oppvisning på New Zealand. Etter plasseringene 2-3-2 i de siste VM-rundene, går mange rundt og unner 2003-verdensmesteren hans første VM-rundeseier på fire år, sju måneder og 21 dager (søndag).

- En haug med meldinger er kommet. Folk er helt ville, slo den populære privatføreren fast.

Nettopp det at Solberg ikke er fabrikkfører, gjør prestasjonen spesiell. Aldri før i nyere tid har en privatfører vunnet en VM-runde i rally.

?Bare unntaksvis har privatførere nådd seierspallen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer