- Jeg ga ham alt jeg kunne gi

Faren til Nick Zoricic (29) hadde akkurat satt seg ned for å se sønnens renn i reprise. Så fikk han sjokkbeskjeden.

OMKOM: Nik Zoricic omkom av skadene han pådro seg etter et stygt fall i lørdagens verdenscupfinale i skicross. Han ble 29 år gammel. Foto: AP Photo/ The Canadian Press / Jonathan Hayward / Scanpix
OMKOM: Nik Zoricic omkom av skadene han pådro seg etter et stygt fall i lørdagens verdenscupfinale i skicross. Han ble 29 år gammel. Foto: AP Photo/ The Canadian Press / Jonathan Hayward / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Nick Zoricic omkom av skadene han pådro seg etter et fall i lørdagens verdenscupfinale i skicross i sveitsiske Grindelwald. Han ble 29 år gammel.

Faren til den kanadiske skicross-utøveren tok i 1988 med seg familien fra det tidligere Jugoslavia til Canada i jakt på et bedre liv.

- Han hadde en fantastisk reise. Den ble bare litt kort. Han kommer til å leve evig og være ung for alltid. Jeg antar det er det eneste positive, sier Predrag Zoricic til Calgary Herald.

- Jeg angrer ikke på noe. Jeg ga ham alt jeg kunne gi. Han møtte masse folk, han fikk reise overalt og det virker som han betydde mye for mange folk. Det er tøft, han etterlater et stor hull. Jeg vet ikke hva jeg skal fylle det med. Det har vært noen lange, lange netter. Jeg hadde aldri trodd at nettene kunne være så lange. Nå må vi finne en måte å gå videre på, sier faren til avisa.

HEDRET: Alle utøverne som deltok i skicross-rennet i Sveits la blomster på stedet der Zoricic omkom. Foto: AFP Photo / Fabrice Coffrini / Scanpix
HEDRET: Alle utøverne som deltok i skicross-rennet i Sveits la blomster på stedet der Zoricic omkom. Foto: AFP Photo / Fabrice Coffrini / Scanpix Vis mer

Predrag Zoricic er ski-instruktør, og var i Whistler med en gruppe skiungdommer da han fikk nyheten om sønnens tragiske bortgang.

- Dave Ellis (landslagssjefen) rinte meg klokka tre på morgenen. Jeg satt på PCen og gjorde meg klar til å se rennet til Nik. Jeg hørte telefonen, og det var det han ville snakke om. Han hadde vanskeligheter for å snakke, akkurat som meg. Jeg trodde det var en drøm. Jeg ringte tilbake og sa: «Dave, er det sant, det du nettopp sa?» Det var det, sier Zoricic.

Nick Zoricic konverterte fra alpint til skicross foran OL på hjemmebane i Vancouver, hvor øvelsen sto på programmet for første gang. Han kunne blant annet vise til to pallplasseringer i verdenscupen.

- Nik var en veldig talentfull, ung skiløper og en flott idrettsmann, som var avholdt av så vel lagkamerater som konkurrenter. Han vil bli dypt savnet, sier den canadiske alpintpresidenten, Max Gartner, ifølge cbc.ca.

SØRGER: Det kanadiske laget sørger etter tapet av lagkameraten. Foto: AFP Photo / Fabrice Coffrini / Scanpix
SØRGER: Det kanadiske laget sørger etter tapet av lagkameraten. Foto: AFP Photo / Fabrice Coffrini / Scanpix Vis mer