- Jeg ga ikke Rasmussen dopingmidler

Danmarks mestvinnende sykkelrytter slår tilbake mot påstander.

BESKYLDES FOR Å LYVE: Michael Rasmussen hevdet at han fikk dopingmidler av kollega Rolf Sørensen. Det tilbakeviser nå Danmarks mestvinnende sykkelrytter. Foto: AFP PHOTO / HENNING BAGGER / SCANPIX DENMARK / DENMARK OUT
BESKYLDES FOR Å LYVE: Michael Rasmussen hevdet at han fikk dopingmidler av kollega Rolf Sørensen. Det tilbakeviser nå Danmarks mestvinnende sykkelrytter. Foto: AFP PHOTO / HENNING BAGGER / SCANPIX DENMARK / DENMARK OUTVis mer

Danmarks mestvinnende sykkelrytter Rolf Sørensen tilbakeviser påstanden om at han ga kollega Michael Rasmussen dopingmidler.

Rasmussen skriver i sin selvbiografi «Gul feber» at Sørensen ga ham det ulovlige kortisonpreparatet synachten da de delte rom i forbindelse med VM i Lisboa i 2001.

- Han tok fram en ampull, tømte innholdet i sprøyten og ga meg 0,15 milliliter. Jeg var kommet i profesjonelt selskap, skriver «Kyllingen» i sin bok.

Det stemmer ikke, kontrer Sørensen, som nå er sykkelkommentator for dansk TV2.

- Det er sant at vi delte rom under VM i Portugal, og det er riktig at jeg brukte et kortisonpreparat, men det var ikke det stoffet Michael hevder, sier Sørensen til tv2.dk.

Han avviser at han ga Rasmussen et dopingmiddel.

- Nei, det er ikke riktig. jeg vet ikke hvorfor Michael kommer med så mange detaljer, som er vanskelig å huske, for det er mange år siden. Helt sikkert er det at jeg ikke ga ham doping, sier han.

Rasmussen innrømmet tidlig i år at han dopet seg gjennom det meste av karrieren. Sørensen har også innrømmet å ha dopet seg som aktiv, om enn i mindre omfang.

(NTB)