Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristine Stavås Skistad har gullambisjoner i Seefeld

- Jeg går for VM-gull

Kometen Kristine Skistad Stavås går VM-sprinten for Norge, og den ferske juniorverdensmesteren er ikke snauere enn at hun tror hun kan vinne den også.

EKSPLOSIV: Kristine Stavås Skistad viste fram spurten sin på NM-sprinten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EKSPLOSIV: Kristine Stavås Skistad viste fram spurten sin på NM-sprinten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MERÅKER (Dagbladet): Kristine Stavås Skistad smilte lurt idet hun gikk ut av målområdet på Grova skistadion etter NM-sølvet på sprinten.

På forhånd hadde hun fått beskjed om at en finaleplass i NM var nok for å sikre seg VM-billett til Seefeld, og med andreplassen var det ikke lenger noen tvil om at junioren får sjansen i det aller gjeveste selskapet når VM-sprinten går torsdag 21. februar.

Men det er ingen junior med lua i hånda som setter seg på flyet.

- Jeg tenker at jeg har større muligheter der enn det jeg hadde her, så hvis jeg får ladet opp bra, så kan store ting skje, sier Stavås Skistad til Dagbladet.

SLET: Det ble en tøff NM-finale for Maiken Caspersen Falla, som blant annet måtte ut i klassisksporet i et forsøk på å ta teten. Video: NRK Vis mer

Tror hun kan vinne

Med store ting snakker hun ikke om å nå en finale, eller å skaffe seg verdifull erfaring til senere mesterskap.

Kristine Stavås Skistad snakker om å ta VM-gull.

- Ja, jeg tror jeg kan vinne. Jeg reiser ikke til VM om jeg ikke tror at jeg kan vinne, da kan noen andre reise, sier den offensive junioren.

Offensiv var hun i høst også. Etter en dårlig sesong i fjor la hun VM-planen før noen av oss hadde hørt navnet hennes. Pallplassen i sesongåpningen på Beitostølen var bare starten på VM-eventyret.

- Jeg planla dette i høst, for jeg visste at jeg hadde muligheter. Så fikk jeg bekreftet på Beitostølen og på Lillehammer at det skjer, faktisk, sier Stavås.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Fire sprintere klare

Det er ingen nyhet at det er mange år siden VM-plassene på damesprinten har vært så lite forutsigbare som i år.

Sprinten er den eneste distansen Norge har en friplass på i VM, ettersom Maiken Caspersen Falla er den eneste regjerende individuelle verdensmesteren fra Norge i Seefeld.

I herreklassen vant ikke Norge noen individuelle gull, mens Marit Bjørgen vant tre individuelle gull i Lahti, og kommer ikke til å bruke friplassen sin på de distansene.

HARDTRENING: Therese Johaug valgte å stå over Tour de Ski for å forberede seg best mulig til sesongens store høydepunkt, VM i Seefeld. Programleder: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås. Se hele programmet her: https://youtu.be/ZE_uXfcSJsg Vis mer

I tillegg til Falla er det altså fire ledige VM-plasser på damesprinten i VM.

Etter fredagens NM-sprint er det bare én ledig plass igjen. Tvillingsøstrene Lotta og Tiril Udnes Weng går VM-sprinten for Norge i Seefeld etter første- og fjerdeplass i NM.

Skistad Stavås er klar, mens den siste plassen står mellom Mari Eide, Ane Appelkvist Stenseth og Kathrine Rolsted Harsem.

Ser mot yngre løpere

Eide falt i sin første semifinale for året, Stenseth endte sist i finalen, mens Harsem bekrefter overfor Dagbladet at lysten til å gå VM er der for første gang i år.

23 år gamle Stenseth kan bli prioritert fordi hun representerer framtida i norsk damesprint.

- Hun er et veldig spennende navn, og det er jo sånne vi må satse på også. Vi må se litt framover også, og vi har sagt at vi ikke er fornøyde med ståa i sprint på damesida, så det kan jo være et grep å se litt nedover i årsklassene og plukke med seg noen unge og lovende, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet.

Laget tas ut etter Lahti

Den siste plassen blir sannsynligvis delt ut etter verdenscupsprinten i Lahti neste helg, uten at landslagstrener Ole Morten Iversen vil bekrefte det overfor Dagbladet.

Det formelle uttaket av hele troppen skjer etter rennene lørdag, mens hvem som går hvilke distanser ikke blir formelt før to dager før rennene i VM.

- Men jeg syns det begynner å utkrystallisere seg et uttak både på distanse og sprint. Det er aldri enkelt, men vi får tenke litt nå og vurdere hva vi skal si i morgen, sier Iversen til Dagbladet.

- Vi tar ut sprintlaget etter Lahti, men hvis du har studert resultatlistene litt, så trenger du kanskje ikke å stille så mange spørsmål om hvem som skal gå, ler landslagstreneren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!