Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg går ikke på ski med stemmen, heldigvis

Stemmeløs Sundby trenger hjelp i touren.

PÅ PLASS I ROCKY MOUNTAINS: Martin Johnsrud Sundby har mistet stemmen, men ikke optimismen før de siste etappene av SkiTour Canada i Canmore
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ PLASS I ROCKY MOUNTAINS: Martin Johnsrud Sundby har mistet stemmen, men ikke optimismen før de siste etappene av SkiTour Canada i Canmore Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

CANMORE (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby møtte pressen i morges, canadisk tid, nesten helt uten stemme. 

- Jeg har ikke noe mer stemme igjen, hvisker Martin da Dagbladet spør om han er blitt syk. 

- Jeg går ikke på ski med stemmen, heldigvis. Jeg har holdt på å miste den et par ganger tidligere også, blant annet etter Lahti, så dette er noe som har skjedd med jevne mellomrom. Ikke noe å være bekymra for ennå, beroliger Martin. 

I sammendraget er Sundby 2.05 bak ledende Sergej Ustjugov. Det er med andre ord en ganske formidabel oppgave som står foran ham om han skal vinne sin åttende tour på rad.

Må overgå seg selv
Fire etapper gjenstår av Ski Tour Canada, blant annet enn klassisk sprint i morgen.

- Jeg må overgå meg sjøl i morgen for å henge med i sammendraget, sier Martin. Det deles ut seksti bonussekunder til vinneren i tillegg til tida de går prologen på.

Martin er med andre ord avhengig av å gå lengre i morgendagens sprint enn han har gjort i de to foregående sprintene i Ski Tour Canada for ikke å miste mer til Ustjugov og andreplasserte Petter Northug.

De to har vært i begge sprintfinalene så langt i Ski Tour Canada.

Trenger hjelp
- Etter sprinten kommer det en duathlon (fellesstart med skibytte på onsdag) a la det vi har vært borti tidligere i vinter, og per i dag er jeg ikke i den formen at det er mulig å gå inn masse, så jeg trenger å ha med meg en del folk så vi blir en gruppe som kan jage litt sammen. Jeg får håpe det er noen franskmenn og russere som er gira på å knappe inn i sammendraget de også, sier Martin. 

- Du får sende en sms til dem i forkant, da.

- Ja, jeg tror ikke jeg skal snakke i hvert fall, ler Martin. 

- Men det er mange som har muligheten til å avgjøre det i morgen, tror jeg. Hvis jeg gjør en dårlig sprint, og de tre gutta foran meg gjør en bra sprint, så har jeg ikke sjans. Da blir avstanden for stor.