- Jeg går nesten bare og venter på at det skal ta helt slutt

«Gazza» kjørt til sykehus etter å ha blitt funnet på gata.

TIL SYKEHUS: Paul Gascoigne ble i går hentet av ambulansepersonell og fraktet til sykehus, etter å ha blitt funnet full utenfor sin egen bolig. Foto: Splash/All Over Press
TIL SYKEHUS: Paul Gascoigne ble i går hentet av ambulansepersonell og fraktet til sykehus, etter å ha blitt funnet full utenfor sin egen bolig. Foto: Splash/All Over PressVis mer

(Dagbladet): Så sent som i går kom en gledelig nyhet fra Paul Gascoignes-leir: En taxisjåfør som er manager for ikke-ligalaget Abbey FC har signert 47-åringen til klubben sin.

Chris Foster sa at den tidligere fotballstjernen så ut til å være i god form.

Men i dag våknet England til en helt annen side av Gascoigne.

Avisa Mirrors kjørte i dag oppslag på at 47-åringen nok en gang har hatt tilbakefall. I går ble han hentet av ambulanse og fraktet til sykehus, etter å ha blitt funnet liggende på gata utenfor huset sitt.

Gudebenådet spiller Historien om Paul Gascoigne har etter hvert like mye blitt en historie om fylleskandaler, depresjon og selvmordsforsøk, som en historie om en fantastisk fotballspiller med talent i haugevis.

- Det er trist det som står om Gazza. Jeg har jobbet når han var aktiv, og han var jo en gudbenådet spiller, som dessverre ikke har fått orden på livet sitt. Han har hatt gode kolleger og venner som har stilt opp for han, sier TV2-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet - som så forsiden på Mirror da han ankom England i dag tidlig. 

- Jeg går nesten bare og venter på at det skal ta helt slutt, sier Alsaker trist.

«Gazza» har vært inn og ut av rehabilitering de siste årene, bare for å ramle ut på kjøret gang på gang. Men fortsatt har han en stor plass i utrolig mange fotballhjerter. Da Gascoigne lagde seg en Twitter-konto i fjor høst, fikk han 200 000 følgere på bare seks timer.

Kastes ut Ifølge den engelske avisen står den tidligere Newcastle- og Tottenham-spilleren i fare for å bli kastet ut av hjemmet han leier på grunn av bråk.

- Det er veldig trist, men fakta er at Paul har drukket de siste ukene, og i dag toppet det seg. Han har hatt mye å tenke på, siden han må finne seg en ny plass å bo. Huseieren har gitt ham ti dager på å komme seg ut av leiligheten, og det at han har så mye å stri med har gjort at han har funnet flaska igjen, forteller en venn til Mirror.

Øyvind Alsaker mener dette er et mønster som har preget den tidligere fotballspilleren i mange år.

- Hvis man ser på de siste 10-15 årene så har livet hans fulgt et mønster. Han har tatt seg sammen ved hjelp av kollegaer og venner, inn på klinikk, tørka opp, kommet ut og holdt seg en stund - og så er det utforbakke igjen, forteller TV2-kommentatoren.

- Mye bagasje fra barndommen Erik Thorstvedt spilte med «Gazza» i Tottenham, og forteller at han ikke ønsker å se slike bilder av sin tidligere lagkamerat.

- Det går opp og ned med ham hele veien. Det er skjerpings, innleggelse, holder seg tørr litt og så går han på en smell igjen - og holder på sånn. Det er jo en misbrukers liv. Hvis det ikke skjer noe, og han skjerper seg, så fortsetter det sånn. Man kan jo bare håpe at det skjer noe som gjør at han klarer å ordne opp, sier Thorstvedt til Dagbladet.

- Man ser jo på bildene og skjønner gjennom det som står i avisa at det er noen demoner han sliter med. Det blir jo verre for hver gang han går på en fyllekule, sier Alsaker.

Erik Thorstvedt sier at han tror fotballbanen var en slags friområde, der han slapp skuldrene ned - for allerede som lagkamerater tidlig på 90-tallet hadde «Gazza» sitt å stri med.

- Han har mye bagasje fra barndommen. Fordelen han har er at det er veldig mange som står klare til å hjelpe han. Men greier han ikke å gjøre en innsats, så blir det sånn, understreker Thorstvedt.