SLITER: Alexander Dale Oen på vei inn til undersøkelser på Olympiatoppen onsdag. Svømmeren, som kom hjem fra landslagssamling i går kveld, sliter med nervesmerter i arm og skulder.
Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
SLITER: Alexander Dale Oen på vei inn til undersøkelser på Olympiatoppen onsdag. Svømmeren, som kom hjem fra landslagssamling i går kveld, sliter med nervesmerter i arm og skulder. Foto: Vegard Grøtt / ScanpixVis mer

- Jeg går nesten på veggen

Dale Oen rastløs etter lite trening.

Alexander Dale Oen er ikke skremt av smertene, men han går nesten på veggen etter lite trening i det siste. Torsdag venter nye undersøkelser.

Onsdag formiddag sjekket han inn hos Olympiatoppen for en grundig medisinsk utredning. Humøret var likevel bra og smilet bredt da han snakket med NTB.

- Vi vet jo hva dette er, så slik sett er det ikke noe problem. Men jeg vil gjerne få lagt en plan og ha sett nærmere på det. Jeg vil tro jeg får detaljer i løpet av en uke, sier Dale Oen og trekker lua godt nedover ørene.

- Jeg undersøkte ham sammen med manuell terapeut og fysioterapeut. Vi går videre med ham i morgen, sier Olympiatoppen-lege Ola Rønsen til NTB.

Dale Oen er optimist og lengter etter å komme i gang med råkjøret igjen.

Utålmodig For en mann som i snitt trener fra seks til åtte timer i døgnet, blir fattige 120 minutters daglig trening for lite. Svømmeren bobler over av energi om dagen.

- Jeg går nesten litt på veggen av det. Det blir som du skal skrive et avsnitt i løpet av en hel arbeidsdag. Det var fint å være i sola på Tenerife (kom hjem derfra tirsdag), men det ble også litt kjedelig å taste på PC-en etter hvert, sier Dale Oen.

Han er Norges største gullhåp i OL sammen med Andreas Thorkildsen og håndballjentene.

- Bedre Dale Oen er glad smertene kommer nå og ikke overraskende rett før OL.

- Det er bedre å ha det slik i dag enn i april, mai eller juni, sier han.

Dale Oen har tatt det som er av sportsutmerkelser i Norge den siste tiden. Han vant VM i fjor sommer og fulgte opp med EM-seier etter det.

Ilinger ut i skulder og arm har hemmet ham mye den siste tiden. Det er fortsatt god tid til OL, men Dale Oen må kanskje legge om planene for trening og konkurranser en periode framover.

(NTB)