«Jeg gidder ikke møte opp i TV2 bare for å få juling»

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga- Molde 1-5. Vålerenga-trener Tom Nordlie nektet å møte Ivar Hoff og Erik Foss i TV-duell etter at fotballekspertene nok en gang krevde Nordlies umiddelbare avgang.

- Jeg gidder ikke møte opp der bare for å få maling. Og ikke vinner vi flere kamper av det heller, sier Nordlie.

Han får unison støtte fra alle i og rundt Vålerenga som Dagbladet var i kontakt med i går kveld. Blant annet fra et par av klubbens beste og mest populære spillere gjennom tidene: Trond Hoftvedt og Terje «Henger'n» Hellerud.

Etter 20 minutter i garderoben til dommer Rune Pedersen og en drøy time med bare Dagbladet, VG og et håndkle rundt seg, ble Nordlie møtt av Hoftvedt og «Henger'n» utenfor Ullevaal.

Og av varm støtte.

- Det er ingen hjelp i å sparke Tom, det er nok de fleste enige i, fastslår Hellerud og Hoftvedt.

Alvorlig

Etter kampslutt i går fikk Nordlie gjentatte henvendelser fra TV2, som mente Vålerenga-treneren hadde bekreftet at han ville stille opp i FotballXtra.

Lersveen gjorde en avtale med Tom Nordlie tidlig i forrige uke om å stille opp.

- Vi hadde en avtale ja, det kan jeg bekrefte, sier Ernst A. Lersveen til Dagbladet.

Men Nordlie bare ristet på hodet. I stedet måtte Vålerengas leder, Morten Grødahl, stille opp og forsvare klubbens alvorlige hjemmetap for Molde.

- Jeg får ikke pratet ut uansett. Jeg får si som Røkke sa for en stund siden: Man velger de mediene som passer, sier Nordlie.

Betalt

Han hevder han er temmelig likegyldig til den voldsomme kritikken som kommer fra Tv2s fotballeksperter, og fortrinnsvis fra Ivar Hoff.

- Jeg bryr meg ikke om dem. De er rikssynsere som er betalt for å provosere.

- Jeg har selv vært til stede i fotballXtra. Der har de fem TV-skjermer som de skal følge med på, og kommentere hver scoring. Jeg klarte ikke å følge med. Jeg tror ikke de klarer det heller, sier Nordlie.

Skuffelse

Han mener gamleguttas tålmodige venting på å få avgitt en støtteerklæring utenfor Ullevaal i går kveld, bekrefter den holdningen han også møtes med både blant spillere og ledere i Vålerenga.

- Når de står og venter på meg for å fortelle at de støtter meg fullt ut i den jobben jeg gjør, så er vel det en bekreftelse på at jeg gjør noe riktig, sier Nordlie.

Både Hoftvedt og «Henger'n» Hellerud tar avstand fra de synspunktene Erik Foss og Ivar Hoff ga uttrykk for i TV2s fotballsending.

- Ivar og Erik er glade i Vålerenga, og det er vel utslag av skuffelse. De sier det ikke fordi de er fulle av faen, sier «Henger'n».

- Og faktisk har det vært framgang i det siste. Det som skjedde mot Molde, trodde jeg ikke var mulig. Vi kunne jo ha ledet både 1- 0 og 2- 0, sier Hoftvedt.

Stomperud

Men verken han eller «Henger'n» forsvarer oppførselen som sendte Nordlie opp på tribunen. Det gjør ikke Nordlie selv en gang.

- Akkurat den episoden er jeg bare lei meg for og har mest lyst til å grine av, sier Nordlie.

Samtidig ber han om lov til å være seg selv.

- Jeg har forsøkt å sitte helt i ro, men er bare blitt apatisk. Det er mye følelser, du vil vinne og pulsen er i 180. Jeg må få være meg selv. Eller som Kay Stenshjemmet sa til meg en gang: «Er'u Stomperud, så plumper'u.»

<B>UTVIST:</B> Nordlie fikk rødt kort av dommer Pedersen i gårsdagens kamp.
<B>TRØSTET:</B> To av Vålerengas gamle helter, Trond Hoftvedt (t.v.) go Terje «Henger'n» Hellerud (t.h) ventet utenfor Ullevaal for å gi Tom Nordlie støtte etter 1-5 tapet for Molde.