SEIERSBRØL: Tarjei Bø jublet som besatt da han gikk inn til VM-gull på fellesstarten i skiskyting i Nove Mesto i ettermiddag.
SEIERSBRØL: Tarjei Bø jublet som besatt da han gikk inn til VM-gull på fellesstarten i skiskyting i Nove Mesto i ettermiddag.Vis mer

- Jeg gikk på gullrus

Bø om den vanvittige sisterunden.

NOVE MESTO (Dagbladet): Maken til timing!
Tarjei Bø (24) skjøt 20 treff for første gang i karrieren og vant VM-gullet på fellesstart i Nove Mesto nå i ettermiddag.

Ut fra siste skyting hadde han fire små sekunders forsprang på den firetallige gullvinneren Emil Hegle Svendsen, men ingen klarte å stå i mot hans fantastiske sisterunde.

Forsto at Emil var sliten - Jeg gikk på gullrus, sier Tarjei Bø til Dagbladet om den vanvittige sisterunden.

Ut på sisterunden åpnet han hardt for å høre på sekunderingene hvordan Emil svarte på det.

- Da han ikke tok innpå skjønte jeg at han var sliten. På en fellesstart prøver du alt du kan for å ta igjen de foran for å få en rygg å gå bak, og når han ikke klarte det så skjønte jeg at alt lå til rette for seier, sier Tarjei Bø.

Adrenalin Med både Emil og russiske Anton sjapulin i hælene gikk Bø raskere enn han trodde han var kar om, med det tynne treningsgrunnlaget han har.

- Det var kjempevondt. På slutten gikk jeg på adrenalin, så da kjenner du ikke smerten så bra, men de verste bakkene er ganske heavy. Men jeg ville ha det gullet, sier Tarjei Bø.

Var «dau» i morges Etter en vanskelig forsesong, med mange måneders sykdomsavbrekk på grunn av TWAR, så står han likevel igjen med tre VM-gull her i Nove Mesto.

Etter stafettgullet i går skjønte Bø at han hadde en mulighet på dagens fellesstart. Og han ladet opp deretter.

- Etter stafetten følte jeg at jeg var en av medaljekandidatene. Og så hadde vi så ekstremt gode ski at jeg visste det ville bli medalje om jeg skjøt 20 treff.

- Jeg var skikkelig gira å ta denne fellesstarten. Jeg sparte masse krefter i dag tidlig, hvor jeg var helt «dau». Og så bestemte jeg meg for å koble på alle pluggene når startskuddet gikk, sier Bø.

- Hvordan var det å vite at Emil var rett bak deg?

- Det er som når langrennsgutta har Petter Northug bak seg. Du vet ikke helt hva du får. Han er en av de beste spurterne i feltet, så jeg var trodde han ville ta meg igjen og at det skulle bli et spurtoppgjør.

- Fortjener gullet Men ingen klarte å svare på avslutningen til Tarjei. Og gullmedaljen smaker ekstra godt, etter alle problemene han har slitt seg gjennom i år.

Han mistet blant annet 300 treningstimer i oppkjøringen til årets sesong.

- De sier at du må trene for å vinne gull, så sånn sett fortjener jeg det ikke. Men likevel fortjener jeg det med enn andre, med tanke på alt jeg har vært igjennom. Det var godt å få en revansje, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

- Målet før VM var en individuell medalje og to stafettgull. Og det ble det.

Etter fire gullmedaljer avsluttet Emil Hegle Svendsen VM med bronse. I spurten måtte han også se seg slått av Anton Shipulin.

- Tarjei er en av mine beste kompiser, så når jeg ikke vant selv, så var det bra at han vant, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

TRE GULL: Med tre gull (mix-stafett, stafett og fellesstart), så ble VM i Nove Mesto en stor opptur for Tarjei Bø. Bare kompisen Emil Hegle Svendsen vant flere gull, med sine fire.
TRE GULL: Med tre gull (mix-stafett, stafett og fellesstart), så ble VM i Nove Mesto en stor opptur for Tarjei Bø. Bare kompisen Emil Hegle Svendsen vant flere gull, med sine fire. Vis mer