- Jeg gikk på trynet på flat bakke

Med teipet skulder går Silje Norendal (18) for finaleplass.

WYLLERLØYPA (Dagbladet): VM-debutant og snowboard-yndling Silje Norendal skadet seg under lørdagens trening i løypa.

- Det var mellom første og andre trening og jeg skulle egentlig bare varme opp. Så var jeg veldig ukonsentrert og bare gikk rett på trynet på flat bakke. Det var veldig uheldig og er ikke sånt som skjer så ofte. Jeg gikk bare rett i bakken, sier Norendal til Dagbladet.

Kjører i kvalifiseringen 18-åringen slo hodet og skuldra i fallet og ble sendt rett til sykehuset. Siden lørdag har hun fått mye hjelp for å rekke slopestyle-kvalifiseringen som er på onsdag.

- Det går bra og det er ikke noe brudd. Og jeg får veldig mye god hjelp fra Olympiatoppen nå, og har et veldig bra støtteapparat rundt meg som gjør alt for at jeg skal stille på onsdag. Det blir bedre og bedre for hver dag som går.

- Vet du enda ikke om du stiller på onsdag eller ikke?

- Jeg stiller nok på onsdag. Med litt smertestillende innenfor blir nok onsdagen bra.

Vil til finalen På forhånd hadde ungjenta satt seg som mål å komme til finalen. Det står hun fremdeles for, tross den vonde skuldra.

- Jeg har fortsatt veldig lyst å komme til finalen og gjøre det beste jeg kan, og fortsatt kose meg på hjemmebane. Så får vi se hva det holder til. Jeg har fortsatt det samme målet som da jeg kom hit. Eneste forskjellen er at jeg går glipp av noen dager med trening, sier Norendal.

Hun er også glad for at fallet bare var det hun beskriver som «et klønete fall» på bar mark. Hadde det skjedd under et hopp ville hun risikert å bli engstelig for å gå på brettet igjen.

- Nå slipper jeg å gå tilbake og være redd. Jeg er ikke noe redd for løypa nå og det er godt, sier 18-åringen og smiler.

BLÅ TEIP: Silje Norendal viser fram den teipede skulderen. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
BLÅ TEIP: Silje Norendal viser fram den teipede skulderen. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet Vis mer