VANT: Therese Johaug vant dagens Tour de Ski-etappe foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen, og tok hele 20 sekunder på lagvenninnen før avslutningen på touren i morgen. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
VANT: Therese Johaug vant dagens Tour de Ski-etappe foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen, og tok hele 20 sekunder på lagvenninnen før avslutningen på touren i morgen. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACEVis mer

- Jeg gikk som om det var det siste skirennet jeg skulle gå

Johaug tok 20 sekunder på lagvenninnen.

(Dagbladet): Før dagens fem kilometer klassisk var det liten tvil om hvem som skulle gå først inn i alpintbakken i Val di Fiemme i morgen. Spørsmålet var bare hvor mye tid Astrid Uhrenholdt Jacobsen ville ha ned til Therese Johaug.

Det er tydelig at Johaug er sulten på en Tour de Ski-seier, og det viste hun blant annet i dag: Jenta fra Dalsbygda tok kommandoen allerede fra starten, og ledet fra åpningspunktet til målstreken i dagens 5 kilometer.

- Jeg hadde bestemt meg for å gå bra i dag, og gå som det var det siste rennet jeg skulle gå. Det funka, sier Johaug til NRK.

Tour-leder Jacobsen gikk inn til en andreplass, 14.9 sekunder bak Johaug. Det kan vise seg å bli dyrebare sekunder i bakken.

Dobbelt norsk Før dagens etappe ledet nemlig Uhrenholdt Jacobsen med 43 sekunder på lagvenninnen. Johaug, som bruker på å være rene Duracell-kaninen i alpintbakken, har nå tatt inn 20 sekunder, og har 23 sekunder å ta inn i morgen.

Finske Anne Kylloenen er etter dagen tredjemann i sammendraget, hele 1,31 bak Jacobsen. Mye skal gå galt om det ikke blir norsk seier i morgen.

- Dette var en viktig dag med tanke på sammendraget, og hvis jeg var på hæla i dag kunne sammenlagtseieren bli vanskelig, sier Johaug til NRK.

Likevel tør hun ikke engang å ta en norsk seier i Tour de Ski på forskudd.

- Alle muligheter er der, det blir spennende å se i morgen. Vi vet aldri hva som kan skje. Men jeg har aldri vært så nært som nå, sier hun.

Ingen knalldag Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til andreplass på dagens etappe. Formen var ikke helt på topp for Oslo-jenta.

FØRST UT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde ingen knalldag i sporet i dag, men går først ut i morgen. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo
FØRST UT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde ingen knalldag i sporet i dag, men går først ut i morgen. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer

- Dette var en fightedag, jeg hadde ingen knalldag fysisk. Men viljen var der, og det teller mye. Den er jeg fornøyd med, sier Jacobsen til NRK.

Hun er ikke like beskjeden på vegne av norsk seier.

- Vi prata om det i dag tidlig: Vi skal få en norsk seier. Det skal vi klare, sier Jacobsen til NRK, som innrømmer at hun gruer seg litt til morgendagens monsteretappe.

Jakter pallplass? Heidi Weng lå på en åttendeplass før dagens etappe, men hadde kun knappe 25 sekunder til Anne Kylloenen før dagens renn. Det kan være fullt mulig for Weng å ta igjen om hun har en god dag i morgen. Selv hadde hun ikke mye fokus på det i intervjuet med NRK etter rennet.

- Jeg er litt usikker på dette med pallen. Jeg er litt imponert over meg selv i dag og at jeg ikke er lengre bak i mål, for det var veldig tungt i dag, sier Weng til NRK.

- Jeg går ut likt med finnene i bakken, så jeg får gå sammen med dem og se, sier Weng.