- Jeg gir blaffen i målene

... bare Portugal vinner EM, sier Ronaldo.

KLART FOR DRAMA: Cristiano Ronaldo har bare scoret fem mål på fem mesterskap med Portugal. I dag venter Nederland i skjebnedramaet i «dødens gruppe».Foto: AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG / NTB scanpix
KLART FOR DRAMA: Cristiano Ronaldo har bare scoret fem mål på fem mesterskap med Portugal. I dag venter Nederland i skjebnedramaet i «dødens gruppe».Foto: AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG / NTB scanpixVis mer

Portugal - Nederland og Danmark - Tyskland direkte i fotballstudio fra kl. 20.45.

KHARKIV (Dagbladet): Cristiano Ronaldo (27) har ikke vist seg som den storspilleren han er under EM. Blant annet ble feite sjanser i kampen mot Danmark sløst bort i vilden sky.
 
Klokka 20.45 i kveld blir den såkalte «dødens gruppe» avgjort. Portugal møter Nederland. Og Danmark måler krefter mot Tyskland.
 
Vinner Portugal er saken bortimot grei: Da vil de under de aller fleste omstendigheter være videre i EM.
 
Ingenting er avgjort i gruppa. Derfor er dramaet til å ta og føle på.
 
Fem mål Så er spørsmålet om Ronaldo for en gangs skyld kan spille hovedrollen for Portugal i et mesterskap. På fem EM og VM står han oppført med fattige fem mål.
 
- Hvis alternativet er at jeg scorer mål — eller Portugal vinner EM — sier jeg ja takk til sistnevnte, fortalte Ronaldo etter matchen mot Danmark.
 
- Ja, jeg kunne gjort det bedre mot Danmark. Og jeg var sint på sjansene jeg sløste vekk. Men det viktigste er at vi vant, og fremdeles er med i mesterskapet.
 
Knusende statistikk Portugal har en knusende statistikk mot Nederland i mesterskap. På de siste 20 åra har Nederland ikke vunnet en eneste gang.
 
Kharkiv i Ukraina ligger badet i sol i kveld.
 
Er det til fordel for varmblodige portugisere?