VIL GÅ LANGT: På en pressekonferanse i sommer fortalte Petter Northug at han ville gå blant annet Vasaloppet for laget Team United Bakery sammen med Thomas Alsgaard (t.h.). Samtidig skrev han under for Norges Skiforbundet og Vidar Løfshus (t.v.). Foto: Linn Cathrin Olsen, Scanpix
VIL GÅ LANGT: På en pressekonferanse i sommer fortalte Petter Northug at han ville gå blant annet Vasaloppet for laget Team United Bakery sammen med Thomas Alsgaard (t.h.). Samtidig skrev han under for Norges Skiforbundet og Vidar Løfshus (t.v.). Foto: Linn Cathrin Olsen, ScanpixVis mer

- Jeg gir faen i hele NM, tenker jeg

Northug vil prioritere langløpene i vinter.

Petter Northug sikter mot Vasaloppet i mars og vil droppe ski-NM til fordel for langløpene Marcialonga og König Ludwig i januar/februar.

- Jeg gir faen i hele NM, tenker jeg, sier Northug til Adresseavisen.

Norges skikonge ønsker best mulig oppladning til Vasaloppet. Landslagsledelsen er villig til å strekke seg langt, men vil at stjernen skal gå ett eller to løp under NM i Voss.

- Han kan gå begge deler. Han går ett eller to løp i NM og drar nedover til Marcialonga på lørdag hvis det er aktuelt, sier sportssjef Vidar Løfshus.

Sportssjefen gir Northug dispensasjon til å kutte halveis i Ski-Norges viktigste nasjonale arrangement, skriver Adresseavisen.

Likevel er ikke Northug fornøyd. Han vet ikke om han vil gå noe under NM.

- Jeg får se hva jeg gidder, sier Northug til regionavisen.

Arrangøren i Voss håper langrennskongen kommer.

- Det er uttalelser i vanlig Petter Northug-stil. Vi får se hva det blir til. Det er ikke sikkert det ligger så mye alvor bak. Vi tar det for det det er og håper han stiller til start når NM kommer, sier leder i organisasjonskomiteen for NM, Ragnhild Skjerveggen.

(NTB)