ER TOUR DE FRANCE AVGJORT: Andy Schleck (t.h) og Alberto Contador syklet sammen over målstreken, men sistnevnte har trolig avgjort Tour de France i sin favør. Foto: SCANPIX
ER TOUR DE FRANCE AVGJORT: Andy Schleck (t.h) og Alberto Contador syklet sammen over målstreken, men sistnevnte har trolig avgjort Tour de France i sin favør. Foto: SCANPIXVis mer

- Jeg gir ikke opp

Schleck klarte ikke knekke Contador opp monsterfjellet. Er Tour de France avgjort?

||| (Dagbladet): — Den som har gul trøye etter Col du Tourmalet, vinner Touren, sa Andy  Schleck før den 17. etappen, vel vitende om han måtte parkere Alberto Contador opp monsterfjellet.

Det klarte han ikke.

Alberto Contador fulgte Andy Schleck til døra, og det hele virker å være avgjort i fordel Contador.

- Jeg er fortsatt motivert. Alt kan skje. Jeg kommer ikke til å gi opp, jeg har lyst til å vinne denne Touren, men det blir vanskelig nå, sier Schleck etter etappen.

FULGTE HVERANDRE TIL DØRA: Andy Schleck klarte ikke å riste av seg Alberto Contador opp Col du Tourmalet. Er Tour de France avgjort? Foto: SCANPIX
FULGTE HVERANDRE TIL DØRA: Andy Schleck klarte ikke å riste av seg Alberto Contador opp Col du Tourmalet. Er Tour de France avgjort? Foto: SCANPIX Vis mer

- I fjor var jeg fire minutter bak, nå er jeg bare åtte sekunder bak. Alt kan skje.

Sportssjef Bjarne Riis var strålende fornøyd med Schleck.

— Jeg kan ikke tillate meg å være skuffet over en mann som har gitt alt. Det var flott kjørt av Andy. Laget kjørte ham flott fram og han forsøkte de temposkiftene han kunne, men Alberto var bare for sterk, sa Saxo Bank-sjef Riis.

Ti kilometer før mål begynte spillet. Andy Schleck rykket og den eneste fra hovedfeltet som klarte å følge var Alberto Contador.

Danset opp Med sin dansende klatrestil hang Contador på Schleck som en klegg.

GODE VENNER: Schleck og Contador takker hverandre for duellen etter målgang. Foto: SCANPIX
GODE VENNER: Schleck og Contador takker hverandre for duellen etter målgang. Foto: SCANPIX Vis mer

I en voldsom fart føk de oppover fjellsiden, kikkende på hverandre for å se etter svakhetstegn. Schleck prøvde seg flere ganger, men manglet spruten og taktomslaget for å parkere «El Pistolero».

Etter seks kilometer av stigningen prøvde Contador seg.

«Bare» etappeseier Schleck var litt uoppmerksom og lot Contador få noen meter, men etter å ha fått opp farten klarte han å tette luka til erkerivalen.

Mot målgang handlet det ikke lenger om Tour de France-seier, men om etappeseier. Schleck var først over linja med Contador trillende centimeter bak ham.

Schleck tok med det sin andre etappeseier i årets Tour de France, men verre ser det ut for sammenlagtsseieren.

- Jeg gir ikke opp

Det gjenstår tre etapper hvor to av dem er nesten rene spurtetapper. Selv om Schleck hadde parkert Contador på Col du Tourmalet hadde han vært avhengig av å parkere han med flere sekunder.

Contador er regnet som en langt bedre temposyklist enn Schleck, og lørdagens tempoetappe utenfor Bordeaux ville trolig gått i Contadors favør.

Boasson Hagen i brudd Nordmenn begynte å drømme når Boasson Hagen gikk i et tidlig brudd sammen med seks andre. De fikk på det meste et forsprang til hovedfeltet på nesten ti minutter, men forspranget krympet jo nærmere de kom stigningen.

Når selve klatringen begynte sa det derimot stopp. Boasson Hagen lot bruddet gå og ble slukt opp av hovedfeltet.

Thor Hushovd var ikke i klatrehumør i dag, og slapp tidlig hovedfeltet.

GIKK I BRUDD: Edvald Boasson Hagen (t.h) gikk i et tidlig brudd, men det holdt ikke og 23-åringen ble hentet inn like før de verste stigningene på Col Du Tourmalet begynte. Foto: SCANPIX
GIKK I BRUDD: Edvald Boasson Hagen (t.h) gikk i et tidlig brudd, men det holdt ikke og 23-åringen ble hentet inn like før de verste stigningene på Col Du Tourmalet begynte. Foto: SCANPIX Vis mer
TUNNELDJEVEL: En mann heier syklistene frem gjennom tullene. Foto: SCANPIX
TUNNELDJEVEL: En mann heier syklistene frem gjennom tullene. Foto: SCANPIX Vis mer