Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg gir meg aldri

Fire arr minner Magne Hoseth daglig på hvor heldig han er som fortsatt lever. Sjøl mener han lungekollapsen har gjort ham til en bedre spiller.

MOLDE/OSLO (Dagbladet): Magne Hoseth (22) var i sitt livs form da den høyre lungen kollapset 30 sekunder ut i en fireminuttsintervall på kunstgressbanen i Molde 17. januar. Han begynte å hyperventilere og ble kjørt til sykehuset i all hast. Diagnose: pneumothorax - som betyr lekkasje i lungen og luft mellom brystveggen og lungen. Tilstanden var livstruende.

- Jeg var døden nær, sier Hoseth til Dagbladet.

To inngrep ble gjort på sykehuset i Molde. Hoseth hvilte i tre uker og begynte å trene igjen. Men han merket raskt at noe fortsatt var galt. Skulderen verket. Kroppen var tom. Han måtte under kniven på nytt, og var sikker på at karrieren var over.

Det tror han ikke lenger.

Takker kjæresten

Kirurgene på St. Elisabeth-klinikken i Trondheim lappet nemlig Hoseth sammen for godt.

- Jeg har vokst mentalt på dette. Man herdes av et så hardt slag og får et annet perspektiv. Jeg har fått en enorm fotballglød. Jeg skal tilbake, klare det, sier han.

Hoseth har lært av å føle på grensene.

- Jeg vet nå at det skal forferdelig mye til for å knekke meg. Det handler om mye vilje og mye hjerte. Jeg gir meg aldri. Livet uten fotball er helt utenkelig. Jeg kom tilbake på banen etter to måneder. Det ser jeg på som en veldig stor styrke.

Han takker familien, og særlig kjæresten Kristin Folkestad for støtten gjennom en vanskelig periode.

- Hun hjalp meg voldsomt. Støttet meg i alt og bar sorgene mine. Det var hun som fikk meg til å ringe mamma og fortelle at jeg måtte opereres på nytt. Kristin ble sint på meg fordi jeg ikke ville, og mente det var veldig egoistisk å la være. Jeg må bare takke henne, sier Hoseth.

Alltid skadd

Foreløpig er ikke Hoseth der alle trodde han var på vei da han som 18-åring slo gjennom med to scoringer i 4- 0-seieren over CSKA Moskva i kvaliken til Champions League høsten 1999. Skader og sjukdom har mye av skylda.I 2000 slet han med mageproblemer før kampene som følge av stress og prestasjonsangst.Høsten 2000 fikk han en kneskade som satte ham utenfor Hongkong-turneringen med landslaget i januar 2001.

- Jeg trodde jeg kunne hvile skaden frisk, men det gikk ikke, sier Magne, som sleit med smerter hele sesongen.Likevel debuterte han på landslaget mot Bulgaria 25. april i 2001 med målgivende før Leos 2- 1-scoring.7. november 2001 måtte han likevel på operasjonsbenken for å fikse kneet. Dermed røyk også landslagsturneringen i Portugal i januar 2002.

Som følge av lungekollapsen mistet han årets landslagstur til Oman og Emiratene.

- Håper det er nok nå. I år satser jeg endelig på å få til en jevnt god sesong. Da håper jeg å bli aktuell for landslaget igjen. Målet mitt er å være med til EM i Portugal neste år, sier han.

- Går for gull

Men Moldes uttalte sesongmål om medalje har han lite til overs for.

- Personlig går jeg for gull. Har to seriesølv og semifinale i cupen fra før. I år må jeg ha gull - helst både i serien og cupen, sier han.

Hoseth ser på den offisielle målsettingen som rein taktikk.

- Ja, det er vel det. Men jeg mener at vi ikke skal være redd for å utfordre Rosenborg. De er ikke overjordiske. I år blir det jevnere enn på mange år, og vi har trent mer angrep. Det er ikke urealistisk å tro på gull, sier Hoseth.

Han har bare ett problem. Glad i søtsaker som han er, sliter han med tannverk.

- Jeg har så mange hull i tennene.

Men det er tross alt bedre med hull i tennene enn hull i lungene.

DØDEN NÆR: Molde-spiller Magne Hoseth var døden nær da han kollapset på trening. Arrene (tre på brystet og ett på ryggen) etter operasjonen vil han ha resten av livet. - Jeg vet nå at det skal forferdelig mye til for å knekke meg, sier 22-åringen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media