- Jeg gir meg nok etter EM

KARMØY (Dagbladet): Kjetil Rekdal (30) har revurdert målsettingen om å slette Thorbjørn Svenssens landskamprekord (104). - Jeg har sagt ja til å være med til og med et eventuelt EM-sluttspill neste sommer. Men da er det nok slutt, sier Rekdal til Dagbladet.

Familielivet lider under de mange kampene og reisene til Kjetil. Kona Reidun og barna Niklas (4) og Sofie (2) lengter etter å se mer til mannen i huset. Det er et tungt argument når status gjøres opp etter EM-kvaliken.

- Jeg vurderte å takke nei til landslaget etter VM i Frankrike, innrømmer Kjetil.

Han er for tida hjemme i Norge, blant annet for å være instruktør på tre fotballskoler. I går var han også på årsmøtet i selskapet som forhandler hans berømte gule sko her i Norge. Han eier selv 11 prosent av aksjene i Kronos Sport AS.

Medeier

Han kaller seg selv en sovende aksjonær.

- Jeg vil ikke ha noen kortsiktig gevinst på å spille med et spesielt skomerke. Det er viktigere for meg at merket etablerer seg i Norge, sier han.

Kjetil får mindre enn 100 000 kroner i året for å spille med sine gule sko. Til sammenligning ruller det, etter det Dagbladet vet, nærmere ti millioner kroner inn på Ole Gunnar Solskjærs konto.

I dag er det nøyaktig ett år siden straffemålet i Marseille som sendte Norge til himmels.

- Stor markedsverdi

- Jeg hadde ikke tenkt å spille med gule sko mot Brasil. At jeg gjorde det, hadde selvsagt en uvurderlig markedsverdi, minnes Rekdal.

- Jeg har jo litt interesse i at det går bra for selskapet, sier han. Men Kjetil avviser at han er i ferd med å bli næringslivsmann.

- Jeg vil spille fotball i utlandet i to- tre år til, om kroppen holder. Men jeg skal få med meg et trenerkurs. Trenergjerningen er et mål, sier han.

Hardkjøret

Hvor han havner, vet han ikke. Han tenker ikke lenger enn til neste sommer. Da går kontrakten hans med Hertha Berlin ut. Før det håper han på Mesterliga og et serie- eller cupmesterskap med hovedstadsklubben.

Beinbruddet er helt leget, og allerede 1. juli starter hardkjøret i Tyskland.

- Juli måned er det beste argumentet for å gi seg. Men lysten til å stå på er der fremdeles, sier Kjetil.

GIR SEG: Etter EM er det antakelig slutt for Rekdal-pasninger på landslaget.