- Jeg gir meg som kaptein

Skrev avskjedstalen etter tapet mot Portugal.

(Dagbladet.no): England-kaptein David Beckham har fått mye pepper i hjemlandet for at han ikke er en skikkelig kapteinstype. Nå får kritikerne viljen sin.

Etter tapet mot Portugal skrev Beckham en erklæring hvor han frasier seg kapteinsvervet, som han leste opp på søndagens pressekonferanse.

- Jeg har levd ut min drøm. Jeg er ekstremt stolt over å ha vært kaptein for England, og kommer alltid til å være takknemlig, sa Beckham.

Han gråt etter å ha blitt byttet ut med skade i gårsdagens kvartfinale, og han var også gråtkvalt og svært rørt på pressekonferansen.

- Det har vært en ære og et privilegium. Men jeg føler tiden er inne for å gi kapteinsbindet videre, ettersom vi går inn i en ny tid med Steve McClaren som den nye treneren, sa han.

Beckham takket også supporterne, Sven-Göran Eriksson og pressen for tiden som kaptein, og understreket at han mer enn gjerne vil bistå den nye kapteinen om det skulle være ønskelig.

Den engelske pressekorpset, som neppe var vennlig innstilt i forkant av pressekonferansen, svarte med å gi Beckham spontan applaus.

Beckham har vært England-kaptein i seks år. Selv om han nå overlater det ansvaret til andre, fortsetter han på det engelske landslaget.

•Din mening: Hvem bør bli Englands neste kaptein?

<B>SISTE KAMP SOM KAPTEIN:</B> Beckham ble byttet ut i gårsdagens kvartfinale etter å ha blitt stemplet av Valente. Det ble hans siste kamp som kaptein. I dag trakk han seg.
<B>GRÅTKVALT:</B> David Beckham hadde vanskelig for å holde tårene tilbake da han snakket om sin tid som England-kaptein.