- Jeg gjør comeback

Lance Armstrong bekrefter ryktene.

Mange har nektet å tro på nyheten om Lance Armstrongs comeback, men nå bekreftes det av mannen selv. 

Og han skal ikke beskyldes for å legge lista lavt:

- Jeg skal forsøke å vinne Tour de France for åttende gang, sier han i et stort intervju med Vanity Fair. 

36-åringen, som blir 37 om halvannen uke, er Tour-kongen framfor noen. Selv er han trygg på at det ikke blir noen avdanket og falmet utgave verden vil få se.

- Mange eldre idrettsutøvere gjør det veldig bra. Derfor er ikke alderen noen hindring for meg. Dere kan jo bare spørre idrettspsykologer om det som har med alderen å gjøre. De vil fortelle dere at alt snakk om alder er «kjerringprat»,

Motivasjonen med comebacket er imidlertid ikke utelukkende sportslig.

- Etter å ha snakket med barna, familien og mine nærmeste venner, er jeg glad for å fortelle at jeg har bestemt meg for å returnere til proffsyklingen, i håp om å øke oppmerksomheten rundt kreftsaken, sier Armstrong ifølge BBC.  

Han fikk selv konstatert testikkelkreft i 1996. Men han overvant sykdommen, og i 1999 vant han Tour de France sammenlagt for første gang.  

VIL VINNE TOUR DE FRANCE IGJEN: Lance Armstrong har kontaktet Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) for å bli registrert. Neste år er planen å sykle Tour de France - hvor amerikaneren sikter seg inn mot nok en sammenlagtseier. Foto: EPA
VIL VINNE TOUR DE FRANCE IGJEN: Lance Armstrong har kontaktet Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) for å bli registrert. Neste år er planen å sykle Tour de France - hvor amerikaneren sikter seg inn mot nok en sammenlagtseier. Foto: EPA Vis mer

Senere fikk han mennesker over hele kloden til å bære gule Livestrong-armbånd til inntekt for kreftforskning og kreftofre. I 2005 var armbåndene solgt i over 50 millioner eksemplarer.

Nå tar han altså et nytt krafttak mot kreft.

- Bare i år vil nesten åtte millioner mennesker dø av kreft på verdensbasis. Det er på tide å sette temaet på den globale dagsorden, sier Armstrong.

Amerikaneren har via agenten sin, Bill Stapleton, kontaktet Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) for å bli registrert. Det forteller presidenten i UCI, Pat McQuaid. Dersom Armstrong virkelig mener alvor med å komme tilbake må han være registrert hos antidopingmyndighetene, og det var en slik registrering Stapleton ba om på vegne av den sjudobbelte Tour de France-vinneren.

- Touren er målet, bekrefter Armstrongs talsmann Mark Higgins overfor AP.

Armstrongs tidligere klubbdirektør, Johan Bruyneel, sier at han gjerne ser Armstrong tilbake på sykkelsetet, og han sier at dersom dette ikke bare er løse rykter, men seriøse planer, så er Armstrong hjertelig velkommen til å kjøre for Astana-laget.

- Dersom han har seriøse planer om et comeback, kan jeg bare si at jeg har et lag. Derfor kan jeg ikke forestille meg å se Armstrong kjøre i CSC- eller Rabobank-trøye, sier Bruyneel som leder laget sitt i Spania Rundt.

Også Astanas Alberto Contador hilste eventuelle comebackplaner fra Lance Armstrong velkommen.

- Det vil være en ære å få kjøre på samme lag som Armstrong, sier Contador. Både han og Alejandro Valverde mener dette kan være mye mer enn rykter. Begge de to storrytterne både håper og tror Armstrong kommer til å kjøre enkelte storritt neste sesong.

(Dagbladet.no/NTB)

<B>HOLDER FORMEN?:</B> Det er flere år siden Armstrong la opp som syklist. I mellomtiden har han holdt formen ved like, blant annet gjennom å pese seg gjennom New York Marathon.
<B>DOPINGMISTENKT:</B> «Armstrons løgn» het det på førsteside til den franske sportsavisa l\'Equipe 23. august 2005. De hevdet amerikaneren var full av EPO da han vant Tour de France for første gang i 1999. Armstrong har konsekvent avfeid påstandene.