- Jeg gjør jobben min

VALENCIA: Valencia- Manchester United 0-0. Etter seks og en halv fotballkamp uten scoring ble John Carew tatt av banen et kvarter før slutt i gårsdagens Champions League-kamp. Til stående applaus. - Det varmer og beviser at jeg gjør jobben min, sier Store-John til Dagbladet.

Men det kunne vært annerledes. Eller som Carew sjøl sier - «det burde vært annerledes». For han var ikke mer enn en kortpasning fra lagkamerat Mendieta unna den ultimate gleden i går kveld.

Men det var pasningen som aldri kom.

- Jeg ropte, sier Carew - jeg sto der og skreik. Men han verken så eller hørte meg. Og det er synd for der hadde jeg scoret.

- Jeg sto jo på blankt mål.

Valencia-kaptein Mendieta, han som altså ikke spilte den pasningen, skjønner det sikkert ikke sjøl. Og når han får se det på TV vil han gremmes helt til Valencia møter United igjen på Old Trafford om ei uke. Men Carew unnskylder sin glitrende kaptein. - Det er sånt som skjer, sier han til Dagbladet etter gigantmøtet i gruppe A i mellomspillet av Champions League.

- Hvilket betyr at minuttene uten mål er blitt enda flere?

- Ja, men jeg lar meg ikke stresse. Så lenge laget gjør det bra og har framgang spillemessig er jeg fornøyd. Men klart jeg savner ballen innimellom, jeg har jo mange muligheter til å få den i bakrommet. Og hadde den kommet, ville jeg løpt fra Jaap Stam - det er jeg helt sikker på, sier Valencia-spissen.

Fikk Beckhams drakt

SÅ NÆRE: John Carew var nære på scoring mot Manchester United i går. Men Jaap Stam fikk en tåspiss på ballen før Valencia-spissen fikk laget kremmerhus bak Fabian Barthez i United-måletFoto: HANS ARNE VEDLOG
SÅ NÆRE: John Carew var nære på scoring mot Manchester United i går. Men Jaap Stam fikk en tåspiss på ballen før Valencia-spissen fikk laget kremmerhus bak Fabian Barthez i United-måletFoto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

Carews eneste trofé i går kveld var den drakten han fikk av David Beckham etter kampen.

- Vi avtalte det i pausen, sier Store-John.

- Vi ble enige om å bytte drakter. Men den er ikke til meg, jeg skal gi den til et familiemedlem som bor i Gudbrandsdalen. Hele slekta mi har dilla på United, sier John. Ole Gunnar Solskjær fikk fem minutter av United-sjef Alex Ferguson i går kveld. Sjøl for mannen manageren døpte «Reserven fra helvete» etter seiersmålet på Nou Camp for snart to år siden, er det for lite.

- Litt snaut, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Og litt synd. Jeg merket nemlig at stopperne til Valencia begynte å bli slitne. Og jeg fikk et par muligheter som kunne blitt store med litt flaks. Dessverre gikk det ikke sånn, sier Solskjær.

Flest kamper på rad

Ole Gunnar Solskjær var altså vraket til gårsdagens storkamp på Mestalla. Men han ser ikke det som en tendens i Fergusons spillervalg.

- Chelsea på Stamford Bridge var en storkamp det også, og da spilte jeg hele tida, sier han.

- Derfor ser jeg ikke på det på den måten. Og klubbstatistikken for denne sesongen viser at jeg i en periode spilte ni kamper på rad fra start.

- Det er det ingen andre som har gjort så langt i sesongen, sier Ole Gunnar Solskjær.

SÅ NÆRE: John Carew var nære på scoring mot Manchester United i går. Men Jaap Stam fikk en tåspiss på ballen før Valencia-spissen fikk laget kremmerhus bak Fabian Barthez i United-måletFoto: HANS ARNE VEDLOG