SLÅR TILBAKE: Alex Ferguson sier at han skrev boka for United-fansen, etter at hans nye selvbiografi har fått kritikk fra blant annet Liverpools manager Brendan Rodgers. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
SLÅR TILBAKE: Alex Ferguson sier at han skrev boka for United-fansen, etter at hans nye selvbiografi har fått kritikk fra blant annet Liverpools manager Brendan Rodgers. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

- Jeg gjorde det for fansen

Ferguson slår tilbake etter kritikken.

(Dagbladet): Tidligere Manchester United-sjef sir Alex Ferguson fikk massiv oppmerksomhet i forrige uke etter at mye av innholdet i hans nye selvbiografi ble kjent.

Boka avslører flere av Fergusons opplevelser i United-garderoben gjennom 27 år og beskriver blant annet hans feider med de tidligere stjernene Roy Keane og David Beckham.

Men boka møtte også kritikk og nå slår Ferguson tilbake.

- Jeg skrev denne boka for fansen, sier Ferguson, ifølge blant annet Daily Mirror.

Liverpool-manager Brendan Rodgers uttalte at han synes bokutgivelsen er trist - og at den kan ødelegge Fergusons ettermæle. Ferguson har viet stor plass i boka til rivalen Liverpool og United-legenden omtalte Liverpools Steven Gerrard som en spiller som ikke holdt topp internasjonal klasse.

- Forstå jobben - Dette er for å la dem (fansen) forstå hvorfor jeg gjorde de ulike beslutningene. Boka er ikke for pressen, sier Ferguson.

- Boka er skrevet for at folk skal forstå hvor vanskelig United-jobben er. Det er en massiv klubb og den største i verden. Forventningene er alltid til stede, sier Ferguson.

Ferguson mener de som ikke liker boka, ikke trenger å lese den. Han uttalte seg på Salford Lowry Theatre ved Old Trafford foran rundt 1 700 personer i forbindelse med lansering av boka.

Blant publikummet på boklanseringen var United-sjef David Moyes og legendene sir Bobby Charlton og Denis Law.

Henderson-kritikk
Liverpool-trener Rodgers reagerte mest på det negative rundt hans egne spillere, om Steven Gerrard og Jordan Henderson, som ifølge Fergies analyse blant annet er skadeutsatt fordi han løper på en spesiell måte.

- Jeg synes det er noe trist ved det, ettersom dette trolig er noe folk vil huske lenge. Jeg tror alle i fotballen ville likt å se ham avslutte karrieren med den arven han etterlot seg. Nå kommer folk i stedet til å snakke om det han skriver i boka, sa Rodgers.

- Jordan er en fantastisk idrettsutøver, og slike kommentarer kan være skadelig for en ung spiller på vei opp. Jeg håper at Ferguson ber ham om unnskyldning dersom de støter på hverandre, sa Liverpool-sjefen.

TRIST: Liverpools manager Brendan Rodgers mente Fergusons bok var trist. Her er han med Steven Gerrard. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
TRIST: Liverpools manager Brendan Rodgers mente Fergusons bok var trist. Her er han med Steven Gerrard. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer