- Jeg gjorde en blemme

Berger har fått svi for baksete-gestene.

(Dagbladet.no): Lars Berger er på plass i Holmenkollen før helgens verdenscuprenn i skiskyting, og den nybakte verdensmesteren ble straks konfrontert med sine obskøne gester i baksetet på NRKs taxi under VM.

- Jeg gjorde en blemme, og den får jeg svi for nå, sier den doble verdensmesteren i langrenn til Dagbladet.no.

Han legger ikke skjul på at han er en angrende synder.

- Det har vært et veldig oppstyr, men lagledelsen har hjulpet meg å takle det. Jeg kan jo ikke annet enn å be om unnskyldning, ser Berger, som ikke har fått refs fra Skiskytterforbundet.

Jet lag

Men alt har ikke bare vært negativt. Det skal godt gjøres når man kommer hjem med to VM-gull.

- Jeg har fått mye positiv oppmerksomhet også. Det har blitt mye kakespising, forteller han.

Ennå sliter han med jet lag, og er spent på hvordan det vil slå ut før helgens konkurranser.- Jeg er trøtt når jeg skal være våken, og veldig opplagt på natta. Neste uke skal vi til Russland og da er det fire timer tilbake igjen, så det blir ikke lett å finne døgnrytmen, sier berger.

ANGRER: Lars Berger har fått noe av gleden etter VM-suksessen overskygget av oppmerksomheten rundt tv-opptredenen i NRKs taxi under mesterskapet. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
ANGRER: Lars Berger har fått noe av gleden etter VM-suksessen overskygget av oppmerksomheten rundt tv-opptredenen i NRKs taxi under mesterskapet. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer

Uten gevær

Han hadde ikke med geværet til Sapporo, og har dermed ikke trent skyting på tre uker. Tåka som ligger tjukt oppe i Holmenkollen har ikke gjort det enkelt å komme i gang igjen heller.

- Men jeg ser skivene litt innimellom i hvert fall, sier Berger.

Føret i løypa er ikke stort bedre.

- Det er veldig vått. Det er ikke føre for påsketurister, sier Berger, som likevel gleder seg til å gå skiskyting igjen.

- Jeg har veldig lyst til å vise hva jeg er god for i skiskyting også. Sesongen har ikke vært spesielt god. Men etter VM i langrenn er det ingenting å si på selvtilliten, sier han.