- Jeg gjorde ikke noe godt løp. Jeg er syk og litt kraftløs

Ndure likevel ikke stresset rett før VM.

IKKE I TOPPSLAG:  Jaysuma Saidy Ndure ( i midten)  under dagens 100 meter sammen med Salumu Ageze Kashafali (183) og Even Meinseth (285),  Foto: NTB Scanpix
IKKE I TOPPSLAG: Jaysuma Saidy Ndure ( i midten) under dagens 100 meter sammen med Salumu Ageze Kashafali (183) og Even Meinseth (285), Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jaysuma Saidy Ndure er syk og litt kraftløs, men likevel slet han seg til NM-gullet på 100-meteren lørdag med en margin på seks hundredeler.

I motvinden i Haugesund Idrettspark løp han inn til 10,82 sekunder. Han måtte virkelig gi maks helt til målstreken var passert, for sølvvinneren Even Meinseth (Sørild) var ikke mer enn seks hundredeler bak storfavoritten. Det skilte bare 16 hundredeler mellom de fire beste. Det er lenge siden det har vært så jevnt på en 100 meter i NM.

- Jeg slet litt og gjorde ikke noe godt løp. Det var litt for mye vind imot også, men først og fremst er jeg syk og litt kraftløs, fortalte Ndure til NTB.

Slik forholdene er for ham, var han veldig fornøyd med at han i det hele tatt fikk stilt i NM, for kroppen er langt fra som den burde være. Han har trent lite systematisk de siste månedene. I den siste tiden har han ikke orket mer enn en skikkelig trening i uka.

Han har ikke fått noe ordentlig treningsprogram fra Olav Magne Tveitå de siste fem ukene. Ikke akkurat det beste utgangspunktet for å jakte VM-kravet på 10,16, som han foreløpig er fire hundredeler fra å klare.

Nyreproblem Jaysuma Saidy Ndure forklarte i Haugesund at det er nyrene han har problemer med. Helt siden april måned har han slitt. Det går opp og ned både med dagsform og med trening, men han var veldig fornøyd med at han klarte å gjennomføre tre løpet i løpet av en dag i Haugesund lørdag.

Da innledet han dagen med forsøk, fortsatte med en semifinale i litt for mye medvind, og avsluttet med 100-meterfinalen i altfor sterk motvind. Det gjør at han nok ikke er noen kongepokalkandidat denne gangen. Han vet heller ikke om han kommer til å løpe 200-meteren søndag. Trolig gjør han ikke det, først og fremst av helsemessige årsaker.

- Jeg synes det er gøy å bli utfordret av ungguttene som i dag. De er i god form, sa Ndure etter å ha blitt truet helt til målstreken. Det er lenge siden han har opplevd slik konkurranse fra norske utøvere, men det er også lenge siden han har vunnet NM-gull på en så vidt svak tid som 10,82 også.

Ingen krise Nå har Ndure omtrent en uke på seg til å klare VM-kravet. Han har gjort seg noen tanker om kanskje å løpe en 100 meter i København kommende onsdag. Det kan også bli aktuelt å forsøke seg på en 100 meter på Bislett 8. august.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

- Jeg stresser ikke når det gjelder VM. Hvis jeg ikke kommer med til Beijing i år, så kommer jeg til å satse mot OL neste år. Skulle jeg ikke klare VM-. kravet, er det ingen krise, sa Jays, som fortalte at det lørdag var ti dager siden han hadde gjennomført den siste skikkelige treningen sin.

Han sa at den voldssiktelsen han har hengende over seg er en trist sak, men han ville ikke innrømme at det hadde gått veldig innpå ham.

- Jeg konsentrerer meg om friidretten, og det å løpe fort. Friidrett og konkurranser gjør meg glad og får tankene vekk fra den triste saken, fortalte Ndure, som også sa at 2017-sesongen trolig blir hans siste på topplanet., Da er det VM på Olympiastadion i London. Det kan bli Ndures avskjed med friidretten, i alle fall på internasjonalt plan.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer