KAN VINNE: Heidi Weng stråler etter den gode starten i Tour de Ski.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
KAN VINNE: Heidi Weng stråler etter den gode starten i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

Tour de Ski 2017

- Jeg gleder meg ikke bare til fortsettelsen av Tour de Ski, jeg gleder meg til alt, jeg

Heidi Weng sprudler.

VAL MÜSTAIR (Dagbladet): Heidi Weng sikret seg andreplassen på fellesstarten på Tour de Skis andre dag, og var glad for at hun hadde kommet seg helskinnet gjennom de to rennene i høyden.

- Jeg trives ikke superoptimalt i høyden, så det er godt å være ferdig med de rennene her. Det er de jeg har grua meg mest til når jeg har sett løypa, men nå er jeg fornøyd med alt som har skjedd fra start til mål i vinter. Jeg hadde aldri trodd det skulle gå så bra, sier en sprudlende Weng.

Med ti sekunder å ta igjen på Ingvild Flugstad Østberg i sammendraget har Weng nå fått et alle tiders utgangspunkt for å vinne sin første Tour de Ski.

Og nå får hun et ekstra våpen i kampen mot lagvenninna.

- Nå blir det gøy å komme seg til Oberstdorf og bli ferdig med den. Da kommer familien nedover, så da gleder jeg meg ekstra mye, sier Weng til Dagbladet.

- Jeg liker når de heier. Jeg går alltid fortere når de er til stede. Mormor og bestefar, mamma og pappa og Kjetil kommer med en kompisgjeng, så det betyr mye for meg å ha de på plass. De står alltid der hvor jeg blir sliten og de vet hvor jeg blir sliten, så det er godt å ha de på plass.

I fjor ble Weng nummer tre totalt i Tour de Ski etter å ha gått flere middels løp. Nå står hun med to pallplasser etter de to første dagene, er verdenscupleder totalt, og den alle peker på som Tour de Ski-favoritten.

- Jeg gleder meg ikke bare til fortsettelsen av Tour de Ski, jeg gleder meg til alt, jeg. Jeg ser veldig lyst på tida, smiler Weng.