- Jeg gleder meg ikke så mye til smerten jeg kommer til å kjenne

Fjorårsvinner Martin Johnsrud Sundby om Lysebotn opp.

TØFF TEST: Martin Johnsrud Sundby vant motbakkeløpet Lysebotn opp. I dag stiller han på startstreken igjen i løpet han vet kommer til å gjøre veldig vondt. Foto: Thomas Rasmus Skaug
TØFF TEST: Martin Johnsrud Sundby vant motbakkeløpet Lysebotn opp. I dag stiller han på startstreken igjen i løpet han vet kommer til å gjøre veldig vondt. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Den årlige Blink-festivalen, inkludert langrenn og skiskyting, går av stabelen i helga, men innledes med dagens sju kilometer lange motbakkeløp Lysebotn opp.

- Hardeste økta Fjorårets vinner av Tour de Ski og tidligere vinner av Lysebotn opp, Martin Johnsrud Sundby, sier til arrangøravisa at han gleder seg til Blinkfestivalen, men gruer seg til Lysebotn opp:

- Jeg gleder meg ikke fullt så mye til den smerten jeg kommer til å kjenne opp Lysebotn. Det er hardt og brutalt og kanskje den hardeste økta jeg har i løpet av sommeren.

Etter en kilometer med posisjonering går løypa «rett opp» i 6,5 kilometer.

Northug stiller Lysebotn opp blir første seriøse konkurranse for Petter Northug etter promillekjøringen i mai og blir sett på som en test på hvor bra Northug kan måle seg med resten av eliten.

Hovedpersonen selv var hemmelighetsfull rundt egen form etter kjendiskampen i fotball, som han spilte på Ekebergsletta i forbindelse med Norway Cup i går.

- Jeg får vel svar på hva slags form jeg er i, sa han ordknapt.

Northug-stipend Fredag og lørdag fortsetter konkurransene i løyper midt i Sandnes sentrum. I forbindelse med Blinkfestivalen skal arrangørene i samarbeid med Coop dele ut et utviklingsstipend på 12.500 kroner til beste junior på herre- og damesiden i Lysebotn opp.

Stipendet skal etter planen deles ut av Petter Northug i løpet av helgen.

• 28 medaljevinnere fra OL i Sotsji er påmeldt, inkludert Marit Bjørgen, Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade. Ole Einar Bjørndalen måtte trekke seg tidligere i uken på grunn av sykdom.

(NTB)