Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg gleder meg til å gå med det norske flagget på brystet

Les Petter Northugs pressemelding.

ENIGE: Petter Northug og Norges Skiforbund ble i dag enige om representasjonsavtalen som gjør at førstnevnte kan stille til start i verdencscupen og OL. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
ENIGE: Petter Northug og Norges Skiforbund ble i dag enige om representasjonsavtalen som gjør at førstnevnte kan stille til start i verdencscupen og OL. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet). Petter Northug skrev i dag under på den mye omtalte representasjonsavtalen med Skiforbundet. Avtalen er en standardavtale, men i Northugs tilfelle er det også et vedlegg som sier noe om når den gjelder og ikke.

I en pressemelding fra Nye Høyder, som er Northugs managementselskap, kommenterer mosvikingen avtalen, og avslører at han ser fram til å gå med det norske flagget på brystet igjen.

Slik ser pressemeldingen ut:

«Norges Skiforbund og Petter Northug jr. er nå enige om en representasjonsavtale for sesongen 2013/2014. Det betyr at Northug vil representere Norge i verdenscup, Tour de Ski og OL i sesongen som snart starter.

Petter Northug jr. har valgt å stå utenfor landslaget i år. Når han likevel skal representere Norge i viktige renn, reguleres hans deltakelse gjennom den representasjonsavtalen som nå er signert. Petter Northug jr. er godt fornøyd med at rammene for sesongen nå er avklart.

- For meg har det vært viktig å gjøre ting annerledes denne sesongen. Jeg er avhengig av topp motivasjon for å kunne gjøre den jobben som trengs for å hevde meg internasjonalt. Nå har jeg utfordret meg selv ved å ta større ansvar for eget treningsopplegg. Jeg har ikke valgt det «trygge», og nettopp denne usikkerheten gir meg den ekstra motivasjonen jeg trenger. For å få til en slik satsing på egen hånd, har jeg vært avhengig av nye sponsorer. Jeg er glad for at vi nå har fått på plass en avtale som ivaretar alles interesser på en god måte. Jeg gleder meg til å gå med det norske flagget på brystet og har blikket stivt rettet mot gull i Sotsji, sier Northug.

Den nye representasjonsavtalen er inngått mellom Norges Skiforbund og Petter Northug jr. Nye Høyder, selskapet som koordinerer og organiserer apparatet rundt Northug, har ført forhandlingene med NSF.

Are Sørum Langås i Nye Høyder mener at avtalen gir Petter Northug jr. den ro han trenger til å forberede seg godt til sesongen:

- Petter har hele tiden regnet med at man skulle bli enige om en god avtale. Nå er den på plass. Det er vi alle glade for, og Petter kan fortsette å konsentrere seg fullt ut om treningen, sier Sørum Langås

Administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge, Northugs hovedsamarbeidspartner, uttrykker også glede for at det har kommet på plass en representasjonsavtale mellom Petter Northug jr. og Norges Skiforbund.

- Vi i Coop er stolte av samarbeidet med Petter og vil gjerne bidra til at han går over målstreken i Sotsji som vinner med det norske flagget på brystet. Vi er også godt fornøyd med representasjonsavtalen for vår egen del, sier Fanebust.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media