- Jeg gleder meg til å møte Per-Mathias

Hangeland lettet over friskmeldingen.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Brede Hangeland var lenge usikker, men nå bekreftes det at han sannsynligvis blir klar til kampen mot Slovenia førstkommende fredag.

- Jeg er glad for å kunne melde at Brede Hangeland har vært utredet i London, og de har ikke funnet noe alvorlig sykdom. Han er friskmeldt og slutter seg til troppen mot Slovenia i morgen, sier landslagslege Thor Einar Andersen.

- Det har sannsynligvis dreid seg om et virus som han hadde kjenning med før, under og etter kampen. Men vi regner med at han nå blir kampklar til fredag, sier Andersen.

- Jeg gleder meg til å møte landslaget, og ikke minst Per-Mathias Høgmo i morgen, sier Brede Hangeland til Dagbladet, via sin rådgiver Jon Mørland.

Hangeland møter sine medspillere i Maribor. Han drar direkte fra London til Slovenia.

Dette er gode nyheter for landslagssjef Per-Mathias Høgmo som skal lede gutta i kamp for første gang. Høgmo holdt i dag sin andre pressekonferanse på to dager, etter å ha møtt pressen på Hotel Bristol i går.

Norge møter Slovenia på bortebane førstkommende fredag, og Island hjemme på Ullevaal Stadion i den siste gruppespillkampen tirsdag 15. oktober.

SLUTTER SEG TIL TROPPEN: Brede Hangeland skal være kvitt viruset som har plaget ham.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SLUTTER SEG TIL TROPPEN: Brede Hangeland skal være kvitt viruset som har plaget ham. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer