Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg gleder meg ufattelig til å ta tak i den jobben som skal gjøres

Harald Aabrekk presentert som Aalesund-trener i dag.

PRESENTERT: Aalesunds nye hovedtrener Harald Aabrekk (58) lover fansen underholdende fotball neste sesong.
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
PRESENTERT: Aalesunds nye hovedtrener Harald Aabrekk (58) lover fansen underholdende fotball neste sesong. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

Aalesunds nye hovedtrener Harald Aabrekk (58) lover fansen underholdende fotball neste sesong.

Trenerveteranen ble presentert på en pressekonferanse mandag. Han har skrevet under en toårskontrakt. Det blir Aabrekks første trenerjobb siden han sluttet i Sogndal i 2011. Han har vært speider i Aalesund siden 2012.

- Vår invitasjon til supporterne våre og publikum er at vi skal angripe. Vi skal ha en spillestil som er bygd på en gjennombruddsorientert spillestil. Vi ønsker å gå i angrep når muligheten byr seg, sa Aabrekk.

Han lar seg inspirere av spillestilen til den tyske storklubben Bayern München.

- Uten å trekke sammenligningen for langt tror jeg framtidens fotball er det vi ser Bayern München opptrer med i dag, og som Barcelona gjorde under (Pep) Guardiola før. Vi skal ha et aggressivt defensivt spill.

Han bryr seg ikke om noen er skeptiske til ansettelsen.

- Jeg gleder meg ufattelig til å ta tak i den jobben som skal gjøres. Hvis en er skeptisk, kan det bare gå en vei, og det er oppover. Det er et godt utgangspunkt

- Rett mann Aabrekk får med seg Trond Fredriksen som assistenttrener. Frank Mathiesen blir keepertrener.

- Vi er sikker på at vi har fått en trener som på best mulig måte kan oppfylle ambisjonen vi har i klubben, både sportslige prestasjoner og for å ta klubben et steg videre. Vi er overbevist om at han har kompetansen klubben trenger, sa nestleder Reidar Mjelde.

Tidligere har Aabrekk også vært trener i Vålerenga, Haugesund, Brann og Tromsø. 58-åringen har i tillegg hatt ulike trenerroller på flere norske landslag.

Jan Jönsson ledet AaFK til sjuendeplass i eliteserien i år, men ga seg etter sesongslutt. Han ble nylig ansatt i moderklubben Halmstad i Sverige.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling