- Jeg gledet meg til kampen. Og så fikk jeg den i trynet

Stefan Johansens første pasning endte i baklengs.

DEBUTEN: Stefan Johansen ser skuffet ut etter privatlandskampen mellom Sverige og Norge på Friends Arena i Stockholm i går kveld. Sverige vant kampen 4-2. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
DEBUTEN: Stefan Johansen ser skuffet ut etter privatlandskampen mellom Sverige og Norge på Friends Arena i Stockholm i går kveld. Sverige vant kampen 4-2. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

STOCKHOLM (Dagbladet): Han skulle bare slå en pasning innover i banen. Trodde han. Sekunder seinere sendte Zlatan Sverige i ledelsen.
Så fort blir du straffet på dette nivået.
Det fikk Godset-profilen smertelig erfare bare halvannet minutt i debuten.

- Spiller sånn i Godset - Det er dumt av meg. Jeg burde løfte den bak der, for da ville det ikke vært noen risiko i den pasningen. Men det er sånn vi spiller i Godset. Det er derfor det var deilig å få denne kampen, for nå vet jeg hva de ønsker, sier Stefan Johansen til Dagbladet en god halvtime etter kampen på Friends Arena i Stockholm.

Han legger ikke skjul på at landslagskarrieren ikke kunne vært innledet på verre vis.

- Jeg hadde gledet meg til kampen, og så fikk jeg den i trynet. Det var godt for min del å få debuten min, for dette er helt annerledes enn U21. Jeg merket i de ti første minuttene at tempoet var langt høyere. Men etter ti minutter bestemte jeg meg for å gi fa.., og være meg sjøl, sier han.

- Var det siste jeg sa... Landslagssjef Egil Drillo Olsen trodde knapt det han så utpå gressteppet.

- Det var det siste jeg sa til han på spillermøtet, at han ikke måtte slå risikable tversoverpasninger, så det passet veldig dårlig, sier Drillo.

- Det så ut til å prege han litt, for han hadde et par stygge til etterpå, men så ble han sakte men sikkert bedre og bedre.

- Traff veldig bra Det samme følte gutten som er den store snakkisen i norsk fotball for tiden. Og han fikk en herlig og fortjent oppreisning da han klemte inn 2-2 på et langskudd fra rundt 25 meter.

- Jeg traff veldig bra, det kjente jeg da ballen traff foten. Den gikk via en spiller, så jeg var litt heldig, men mål er mål, sier Stefan Johansen.

Men selv om Norge karret seg til 2-2 til pause, så var det lite å utsette på at Zlatan - igjen - og superveteranen sørget for at det endte i en komfortabel svensk seier.

- Vi hadde ikke tid nok til å sette dette laget, men det får vi heldigvis ved neste anledning. Da får vi mange flere treninger å forberede oss på, sier Drillo.

Han velger å gi godkjent til begge debutantene i går.

- Begge debutantene gjorde mye bra, selv om begge var skyldig i hver sin baklengs. Det er ikke noe hyggelig for debutanter. Men begge to spilte seg opp. Særlig Stefan, som gjorde en brukbar debut.