- Jeg godtar ikke innblanding, da setter jeg håndjern på Nils Arne

TRONDHEIM (Dagbladet): Åge Hareide kommer ikke til å godta noen innblanding fra Nils Arne Eggen når han tar over treneransvaret i Rosenborg.

Dette har han allerede gjort klart overfor ledelsen i klubben, som han i går skrev under en treårig kontrakt med.

- Når jeg tar over ansvaret for laget, så er ansvaret mitt. Det har jeg sagt ifra om, og det regner jeg med blir respektert, sier Hareide.

Alle som var i Rosenborg i Eggens hvileår, husker at han kunne blande seg inn i treningene til Trond Sollied. Men Hareide mener situasjonen blir en helt annen når han tar over, og gjør det klart at han aldri kommer til å godta en slik innblanding.

- Det blir ikke aktuelt. Da set ter jeg håndjern på Nils Arne og låser ham fast til en påle bortpå treningsfeltet her, flirer nytreneren.

- Men jeg og Nils Arne har et veldig godt personlig forhold. Det kan være viktig at jeg har en å snakke med når det er behov for det.

Til høsten

Hareide lover til gjengjeld ikke å blande seg inn i det dagens trenerteam holder på med. På spørsmål om hvor mye han blir å se på Lerkendal framover, svarer han «så lite som mulig».

- Jeg tror det er viktig både overfor trenerne og spillerne, at jeg ikke tråkker ned dørstokken her. Først fra høsten av blir jeg mer til stede. Da skal jeg snakke med spillerne og virkelig begynne planleggingen, sier Hareide.

Han gleder seg til å sette i gang, og ser det som en unik mulighet å kunne bruke resten av 2002 til å legge skisser og planer for et framtidig Rosenborg.

- Det blir ingen revolusjon, men mer snakk om nyanseforskjeller. Metodikken ligger i bunnen, og den skal jeg ikke rokke ved, men kanskje i større grad styre hodene til spillerne. Jeg vil jobbe mer individuelt, for å finne ut hva som skal til for å gjøre hver enkelt spiller bedre.

Ikke frikort

Den nye RBK-treneren er kjent for å være en tøff sjef som stiller store krav til dem rundt seg. Han gjør det også klart at ingen av dagens Rosenborg-stjerner får klippekort til laget.

- Ingen av spillerne har frikort. Jeg er iskald på akkurat det. Viser de en nedadgående kurve og ikke holder et godt nok nivå, så er det slutt. Sånn er verden. Vi lever utelukkende av resultater.

- Trengs det nye spillere?

- Vi må finne ut hva vi trenger og på hvilke plasser, for å opprettholde nivået. Da er det fint å ha litt tid, sier Hareide.

Rosenborgs dårlige start på sesongen bekymrer verken ham eller noen andre på Lerkendal. Det var ingen panikkstemning å spore i går.

- Jeg frykter ikke at vi må reise til Høddvoll neste år. Rosenborg er på vei framover og hadde gode muligheter selv med ti mann på banen mot Viking, sier Åge Hareide.

- Vi henger ikke med hodet fordi vi taper fotballkamper. Det må vi regne med, og vi har jo vunnet så mye, sier også Nils Arne Eggen, som likevel legger til:

- Det er viktig å vinne mot Lyn. Det blir som en cupfinale. Vi kan ikke tape to hjemmekamper på rad.

NY SJEF: Åge Hareide gleder seg til å komme tilbake som sjef på Lerkendal, men godtar ingen sjuende-far-i-huset-takter fra Nils Arne Eggen. - Det blir ikke aktuelt. Da setter jeg håndjern på Nils Arne og låser ham fast til en påle bortpå treningsfeltet her, flirer Hareide.