Angrepet for bekledningen

- Jeg gråt hele veien hjem

Golf- og Instagram-fenomenet Paige Spiranac (29) forteller om angrep og mobbing.

INSTAGRAM-VINNER: - Ha på deg det du vil ha på deg, er mitt budskap. Det sier Paige Spiranac, den golfspilleren i verden med flest følgere på sosiale medier. Foto: Paige Spiranac / Instragram
INSTAGRAM-VINNER: - Ha på deg det du vil ha på deg, er mitt budskap. Det sier Paige Spiranac, den golfspilleren i verden med flest følgere på sosiale medier. Foto: Paige Spiranac / Instragram Vis mer
Publisert

Den 29 år gamle amerikanske golfspilleren Paige Spiranac har gjennom åra skapt stor debatt om sin utfordrende klesstil på golfbanen.

«Uakseptabelt», har noen i golfmiljøet innvendt. Golf- og Instagramstjerna har tidligere fortalt at hun har blitt kalt «stripper» og «pornostjerne» på golfbanen. I en sport som ellers er kjent for å være konservativ.

En eldre kvinne skal også ha verbalt angrepet henne. Det verbale angrepet gjorde Paige Spiranac traumatisert, forteller hun i podkasten «Playing a Round», ifølge danske BT.

- Hun kommer rett bort til meg og stopper meg på parkeringsplassen. Så sier hun: 'Helt ærlig, fra kvinne til kvinne. Du må høre dette. Du ser søt ut, men det er svært upassende. Vi har regler her og de tillater ikke en slik bekledning.’ Jeg gråt virkelig hele veien hjem, sier hun i podkasten.

Spiranac mener også at bekledningen er fullt innafor.

- Det er ikke slik at jeg er på golfbanen for å riste på brystene mine og ha rumpa flygende rundt over alt, sier hun i podkasten.

Paige Spiranac avsluttet sin profesjonelle golfkarriere i 2016 etter å ha spilt på Europatouren. I dag gjør hun det stort på sosiale medier og i sponsorverden, i tillegg til å spille som amatør.

Spiranac har flere følgere på sosiale medier enn superstjernen Tiger Woods – 3,3 millioner følgere på Instagram og ti millioner med alle kanaler. Hun har fortryllet golfverdenen med Instagram-kontoen sin i årevis.

Utmerkelse

Nå kan hun også smykke seg med en spesiell tittel. Det store herremagasinet «Maxim» - med sine ni millioner månedlige lesere - kåret denne uka golferen til «Sexiest Woman Alive». Hun la superstjerner som skuespiller Megan Fox, artist Dua Lipa og influencer Kylie Jenner (24) bak seg på topp 100-lista.

Hun vinner som den første idrettsutøveren noensinne i den kjente kåringen. Spiranac føyer seg inn i rekken av prominente vinnere som Eva Longoria (47) og Taylor Swift (32).

«Maxim kåret meg til den mest sexy kvinnen i live, og jeg kan ikke tro det! Takk Maxim for denne utrolige æren!», skriver Spiranac selv på Instagram.

I et intervju i forbindelse med kåringen forteller Spiranac om store utfordringer.

Hun var rangert blant verdens beste spillere som junior. Hun ble raskt invitert til å delta i sin første proffturnering – Ladies European Tour i Dubai. Allerede da hadde hun fått hundretusenvis av følgere på sosiale medier. Og hun skilte seg ut i bekledningen.

- Jeg var livredd. Foreldrene mine fant meg i fosterstilling. Jeg følte meg rett og slett ikke klar for dette. Ingen kan forberede deg på at livet ditt kan endre seg over natta og ha alles øyne rettet mot deg. Alle skulle mene noe om meg og alle hadde en kommentar til alt, forteller hun i intervjuet.

OPPSTYR: Spiranac på Ladies European Tour i 2015. Antrekkene hennes vakte reaksjoner, og det var mye oppstyr rundt henne allerede da. Foto: NTB
OPPSTYR: Spiranac på Ladies European Tour i 2015. Antrekkene hennes vakte reaksjoner, og det var mye oppstyr rundt henne allerede da. Foto: NTB Vis mer

Like etterpå, og kanskje som svar på Paiges klesstil spekulerer Maxim, introduserte LPGA-turneen i golf for kvinner en kleskode som begrenser utringninger og korte skjørt.

- Mitt budskap er «ha på deg det du ønsker å ha på deg». Jeg blir frustrert. Klesstilen min gjennom hele livet har vært at jeg liker å ha på meg ting som er mer figursydd. Jeg er bare mer komfortabel med å ha på meg mer tettsittende klær nå jeg trener eller konkurrerer, kanskje på grunn av turnbakgrunnen min, sier hun.

«HAPPY GILMORE»: Den tidligere golfproffen Paige Spiranac siste triks på Instagram har fått mye oppmerksomhet. Video: _paige.renee / Instagram Vis mer

- Mobbet

Paige er oppvokst i Arizona og Colorado, og kommer fra en idrettsfamilie.

Som barn utmerket Paige seg i turn, heter det i Maxim-intervjuet. Hun led imidlertid av astma og en tilstand som gjorde at hun mistet håret. På grunn av dette følte hun seg som en sosialt utstøtt.

- Barn mobbet meg for det. Men jeg begynte på turn, og konkurrerte på et høyt nivå. Jentene var ondskapsfulle. De spyttet i drikkeflaska min. Jeg husker jeg tok med kake til bursdagen min, og de kastet den bare på meg.

GOLF OG GLAM: Paige Spiranac har ikke bare utmerket seg på golfbanen. Som influencer-stjerne blir hun invitert til stjernespekkede gallaer og fester. Foto: NTB
GOLF OG GLAM: Paige Spiranac har ikke bare utmerket seg på golfbanen. Som influencer-stjerne blir hun invitert til stjernespekkede gallaer og fester. Foto: NTB Vis mer

Men Spiranac ble såpass god i turn at hun hadde «realistiske OL-ambisjoner», ifølge Maxim. Det var før hun knuste kneskålen to ganger i forbindelse med turningen.

Skadene gjorde at hun ga opp turndrømmen i en alder av 12 år, og gikk etter hvert for golf.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer