Lindsey Vonn tok bronse i sitt siste renn

- Jeg gråt hver kveld. Jeg ville bare hjem

Da Kjetil André Aamodt så Lindsey Vonn på en treningsleir tidlig på 2000-tallet, var han sikker på at hun aldri kom til å vinne et eneste renn. 82 verdenscupseire seinere svarer Vonn den norske eksperten.

TØFF TID: Lindsey Vonn husker godt de tøffe treningsøktene som var med å forme henne som alpinist. Foto: Hans Arne Vedlog
TØFF TID: Lindsey Vonn husker godt de tøffe treningsøktene som var med å forme henne som alpinist. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRE /OSLO (Dagbladet): - Jeg tror ikke mange forstår følelsene jeg går gjennom nå.

Tidenes mestvinnende kvinnelige alpinist, Lindsey Vonn, kjørte i dag sitt siste renn i karrieren. Amerikaneren har slitt med skader, og nå orker ikke kroppen hennes mer.

I dag fikk hun en drømmeavslutning på karrieren. Hun tok bronse i utforen. Igjen greide hun å gjøre som Svindal gjorde i går: Ta ut det beste når det gjelder som mest:

- Jeg er ikke overrasket. Alle kjenner mentaliteten min: Jeg risikerer alt. Alltid. Det er derfor jeg har både vunnet så mye og krasjet så mye, sier Vonn.

Aamodt beklaget til Vonn

Kjetil André Aamodt opplevde Vonn tidlig i karrieren, men ble ikke imponert over det han så. Under NRKs sending i dag fortalte han om sitt første møte med den amerikanske superstjernen.

- Jeg hadde en treningsøkt sammen med henne tidlig på 2000-tallet, sammen med Pernilla Wiberg, og vi trente hardt. Vi hadde en polsk svømmetrener, og kjørte en tretimersøkt. Da var det noen tårer som kom fra Lindsey Vonn. Jeg tvilte, jeg tenkte vel egentlig «hun der kommer aldri til å vinne et skirenn». Så den såkalte eksperten bommet totalt, sa en lattermild Aamodt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer