- Jeg gråt ikke akkurat

Drillos Ronaldo-reaksjon.

UTE MOT NORGE: Cristiano Ronaldo var på banen mot Real Mallorca i helgen, men spiller ikke mot Norge på grunn av en ankelsmell. Foto: AFP/Jaime REINA
UTE MOT NORGE: Cristiano Ronaldo var på banen mot Real Mallorca i helgen, men spiller ikke mot Norge på grunn av en ankelsmell. Foto: AFP/Jaime REINAVis mer

|||GARDERMOEN (Dagbladet): I formiddag satte Egil Drillo Olsen seg på flyet til Island. I Reykjavik fredag spilles den første av to EM-kvalikkamper på rappen den kommende uka.

Tirsdag møter de norske gutta Portugal - som stiller uten en ankelskadd Cristiano Ronaldo.

Og det var Ronaldos forfall som ble det store samtalememnet på Gardermoen i dag tidlig.

- Jeg gråt ikke akkurat. Det er en fordel for oss. Det er ingen som matcher farta og tilslaget til Ronaldo, sier Drillo til Dagbladet.

Landslagssjefen uttalte i forrige uke at Real Madrid-stjernen «ikke er noen komplett spiller». Likevel er det mer enn greit å slippe å spille mot verdens dyreste fotballspiller.

- Stjerner på hell kan det være fint å møte, men Ronaldo er på sitt beste. Så han kunne vi fått problemer med, sier Drillo.

Matchvinner og den beste John Arne Riise deler den oppfatningen.

- Ronaldo er en av verdens beste fotballspillere. De mister en matchvinner, og sin beste spiller, sier Riise.

HAR IKKE TATT UT LAGET: Egil Olsen sier til Dagbladet at det finnes åpning for de som imponerer på øktene på Island før avspark.  Her etter ankomst Reykjavik. Foto: HANS ARNE VEDLOG/Dagbladet
HAR IKKE TATT UT LAGET: Egil Olsen sier til Dagbladet at det finnes åpning for de som imponerer på øktene på Island før avspark. Her etter ankomst Reykjavik. Foto: HANS ARNE VEDLOG/Dagbladet Vis mer

Han har selv møtt den tidligere United-spilleren flere ganger, da han selv spilte i Liverpool.

- Jeg har ikke hatt store problemer med ham, jeg gledet meg til å møte ham. Det er det som er morsomt, å møte de store spillerne. Men han spiller ofte til venstre på landslaget, så det ville antakelig vært (Tom) Høgli som ville fått ham, sier Roma-backen.

Drillo minner om at det portugiske laget har andre høykvalitetsspillere, og en organisering som gjør dem tøffe å slå.

- Portugal i VM var et av de lagene som oftest var i balanse, og som blottet seg sjelden. Både de og Island er lag som er veldig vanskelig å få i ubalanse, sier Drillo.

- I VM slapp ikke Portugal inn mål verken mot Brasil og Elfenbenskysten, og det de slapp inn mot Spania var offside.

Men først er det Island som er motstanderen, laget som snappet poeng fra Norge både borte og hjemme i VM-kvaliken. Drillo er ikke spesielt opptatt at Norge ha mange poeng etter de to første kampene.

- De første kampene er ikke noe viktigere enn de som kommer etterpå. I forrige kvalik så åpnet Sveits med tap mot Luxembourg. Og de vant gruppa, sier Drillo.

Ingen har Carews fart og styrke Mens Portugal mangler Ronaldo så har Norge fått forfall fra John Carew. Villa-spissen står over Island-kampen, og skal hvile seg knefrisk til matchen onsdag.

- Ingen har farta og styrken John har. I form er han veldig viktig for Norge. Men han har ikke spilt så mye på landslaget i det siste, så vi var delvis forberedt på at han måtte stå over, sier Drillo.

- Hva betyr det for Island at Gudjohnsen er ute?

- Det skjønner jeg, etter det jeg så mot Liechenstein. Han var ikke like skarp da som mot oss. Han så ikke fresh ut, sier Drillo.

Roma-back Riise har spilt på landslaget i ti år, uten å få være med på et eneste sluttspill siden Euro 2000.

- Vi er bedre forberedt denne gang. Vi vet selv at vi rotet det til. Vi skal gjøre det riktig denne gangen, sier Riise.

BEDRE FORBEREDT: John Arne Riise har troa på et EM-sluttspill sommeren 2012, det er i så fall første gang siden 2000 Norge kvalifiserer seg. Foto: AFP/OLIVIER MORIN
BEDRE FORBEREDT: John Arne Riise har troa på et EM-sluttspill sommeren 2012, det er i så fall første gang siden 2000 Norge kvalifiserer seg. Foto: AFP/OLIVIER MORIN Vis mer