- Jeg gråt ikke, jeg var bare veldig trøtt

City-supporter John (26) mobbes etter tårene mot Swansea.

HULKEKJENDIS: John Millington (26) blir sjikanert på telefonen etter at nummeret hans ble lagt ut på Facebook. Allerede på bussen hjem fra Wales fikk han gjennomgå av sine egne medsupportere, men da med litt mer eleganse: - De sang en Oasis-sang, «Stop Crying Your Heart Out». Det var ganske morsomt, sier John Millington. Skjermdump: YouTube
HULKEKJENDIS: John Millington (26) blir sjikanert på telefonen etter at nummeret hans ble lagt ut på Facebook. Allerede på bussen hjem fra Wales fikk han gjennomgå av sine egne medsupportere, men da med litt mer eleganse: - De sang en Oasis-sang, «Stop Crying Your Heart Out». Det var ganske morsomt, sier John Millington. Skjermdump: YouTubeVis mer

Se klippet av John Millingtons hulking på YouTube

(Dagbladet): Manchester City mistet tabelltoppen til byrival United på søndag, etter å ha tapt 0-1 borte mot Swansea.

Men det var en supporter som stjal det meste av oppmerksomheten etterpå: 26 år gamle John Millington ble overmannet av vonde følelser da Luke Moore headet inn ledermålet for Swansea i det 83. minutt.

TV-seerne fikk se hvordan Millington hulket og skar grimaser på tribunen, selv om det fortsatt var tid igjen av kampen, og ikke minst ti kamper igjen av sesongen.

Det emosjonelle øyeblikket gikk sin seiersgang på nettet umiddelbart etter kampslutt - og John Millington er ufrivillig blitt kjendissupporter over natta.

Alkohol og mangel på søvn
I et intervju med Manchester Evening News nekter han imidlertid for at han gråt, slik TV-bildene kunne gi inntrykk av.

- De kjørte ned hastigheten på TV-bildene, slik at det så mye verre ut enn det var. Jeg hadde en tåre i øyekroken, men jeg gråt ikke, sier Millington.

Han forklarer at reaksjonen var en kombinasjon av alkohol og trøtthet.

- Jeg jobbet til 20 kvelden i forveien, var ikke i seng før midnatt og sto opp før fire om morgenen. Jeg tror det var kombinasjonen av øl og mangelen på søvn, og det sa bare pang. Jeg visste at de (United) ledet 2-0, og da Swansea scoret var jeg langt nede. Jeg vet at det er lenge igjen, men der og da greide jeg bare ikke å se forbi de 90 minuttene, og det ble for mye for meg, sier han til Manchester Evening News.

26-åringen har i hvert fall litt selvironi, og poserer i en T-skjorte med påskriften «Why always me?» på bildene i avisa. Det samme budskapet hadde Mario Balotelli under trøya da City knuste United 6-1 på Old Trafford i oktober, dagen etter at han og noen kamerater hadde lekt seg med fyrverkeri i hjemmet, og brannvesenet måtte tilkalles.

Spilte Oasis-sang på bussen hjem
Etter at Millingtons identitet ble kjent via sosiale medier, er han blitt oppringt og hånet av en rekke fremmede mennesker. Ennå har han ikke våget å sjekke hva det står om ham på internett.

- Noen la ut nummeret mitt på Facebook, og telefonen har ikke stått stille etterpå. Folk jeg ikke kjenner ringer for å hetse meg. Noe av det er langt over streken, om jeg skal være ærlig, sier han.

SENKET CITY: Swanseas Luke Moore stanger inn seiersmålet mot Manchester City, i det 83. minutt.  Foto: (AP Photo/Alastair Grant)
SENKET CITY: Swanseas Luke Moore stanger inn seiersmålet mot Manchester City, i det 83. minutt. Foto: (AP Photo/Alastair Grant) Vis mer

Også på bussturen hjem fra Cardiff fikk han gjennomgå, men da på litt mer elegant vis.

- De sang en Oasis-sang, «Stop Crying Your Heart Out». Det var ganske morsomt, sier han.

- Tap mot Swansea er ingenting
Ole Fuglestad i Manchester Citys norske supporterklubb er noe mer herdet enn Millington etter mange år med nedturer, og flirer litt av 26-åringens gråtkvalte reaksjon på et baklengsmål mot Swansea.

- Jeg har vært City-supporter i så mange år at det skal litt mer til for å knekke meg. Da City lå under 0-2 mot Gillingham på Wembley (opprykksfinale til nivå to i 1999, journ.anm), da var jeg langt nede. Men jeg var en av dem som ikke gikk, og dermed fikk med meg den utrolige opphentingen. Alt annet blir bagateller i forhold, hvis du sammenligner med den kampen. Og i hvert fall en smell mot Swansea, sier han til Dagbladet.

- Hva synes du om reaksjonen hans?

- Jeg kan godt forstå at han ble skuffet og lei seg. Folk reagerer på forskjellige måter, og må få lov til det. Men han lærer nok etter hvert, sier Fuglestad.

City er nå ett poeng bak Manchester United, når ti kamper gjenstår. Mange tror avgjørelsen vil falle i seriefinalen på Etihad Stadium 30. april. Fuglestad tror vi må vente helt til siste kamp med å kåre en vinner.

- Jeg tror tre poeng eller mindre skiller lagene før siste runde. Jeg håper selvfølgelig det går veien, men jeg har sagt hele veien at det blir vanskelig. Det viktigste for meg, er at laget blir bedre og bedre for hver sesong. City er klart bedre nå enn i fjor, og hvis ikke vi er gode nok denne sesongen, er vi det garantert neste sesong. Bare vent, sier han.