KONTROLLERT MOURINHO: Jose Mourinho har slått Manchester United som Porto-trener. I kveld vil ha gjenta bedriften med Real Madrid. Dette bildet er fra mars 2004, etter at Porto slo United ut av Champions League. Foto:  REUTERS/Ian Hodgson
KONTROLLERT MOURINHO: Jose Mourinho har slått Manchester United som Porto-trener. I kveld vil ha gjenta bedriften med Real Madrid. Dette bildet er fra mars 2004, etter at Porto slo United ut av Champions League. Foto: REUTERS/Ian HodgsonVis mer

- Jeg gråter ikke hvis vi taper

Kan kopiere triumfen fra 2004.

• Studio: Følg United - Real Madrid fra 20.45.

(Dagbladet): 9. mars 2004 overrasket Jose Mourinho og Porto en hel fotballverden da de klarte 1-1 på Old Trafford og sendte Manchester United ut av Champions League med 3-2 sammenlagt.

Nesten nøyaktig ni år senere er Mourinho tilbake. Nå med Real Madrid.

Porto endte opp med å vinne hele turneringen etter bragden i 2004 - og mange husker at Mourinho sprintet langs den ene langsida for å feire i det ene oppgjøret mot United.

- Å vinne og tape store kamper er det samme som for ni år siden. Men nå lever jeg med en annen tilnærming og med andre følelser. Det var min første sesong i Champions League, sier Mourinho ifølge Daily Mail.

Kontrollert trener
Mourinho forteller derimot at det ikke blir noen sprint langs sidelinja i kveld.

- Nå har jeg mer enn 100 kamper og kan kontrollere følelsene mine. Jeg gråter ikke hvis vi taper. Jeg løper ikke hundre meter langs sidelinja hvis vi vinner, det er helt sikkert, sier Mourinho.

Den første møtet i åttedelsfinalen på Santiago Bernabeu endte 1-1.

Spansk stjernesmell?
Alle de fire spanske lagene: Barcelona (0-2), Real Madrid (1-1), Malaga (0-1) og Valencia (1-2) har vanskelige oppgaver foran seg før returoppgjørene.

- Alle vet at spansk fotball dominerer både på landslagsnivå og for klubblag. Men alle sliter i Champions League. Selv om alle de fire lagene vil være ute neste uke, betyr ikke det at spansk fotball har kollapset, sier Mourinho.