- Jeg greide å takle presset

- Selv om jeg har vunnet alt, har jeg mer å gå på. Ennå har jeg ikke fått til en 100 prosent optimal konkurranse. Det er drivkraften min nå, sier kombinertkongen Bjarte Engen Vik (28).

Sprint-VM i Ramsau sist vinter er det nærmeste han har kommet det fullkomne. Allerede i hoppbakken slo han knock-out på konkurrentene med et kjempehopp på 96 meter.

- Da jeg gikk over mål med flagget høyt hevet, var jeg stolt av flere grunner. Jeg kom til VM som favoritt, og hadde greid å takle presset. Både det utenfra, og det jeg hadde lagt på meg sjøl. I tillegg hadde jeg gjennomført min beste konkurranse noen gang. Da er det lov å både være glad, lettet og stolt, sier Bjarte Engen Vik.

Flagget over mål

Et par hundre meter fra mål bestemte han seg for å markere litt, og ta i mot det norske flagget en av tilskuerne tilbød ham.

- Det er andre gangen jeg har gått med flagget over målstreken. Første gang var da jeg vant mitt aller første v-cuprenn i Lahti 1996, sier Bjarte Engen Vik.

Sprintgullet var hans andre på ei uke i Ramsau. Alt i forbindelse med det var hektisk og ellevilt: hopprenn klokka 14, langrenn to timer seinere, dopingkontroll, premieutdeling, TV-opptredener, sponsormiddag, fest og grytidlig hjemreise.

I lagkonkurransen i Ramsau falt kombinertkongen på fantastiske 101 meter. Grunnet TV, hadde ikke arrangørene tid til omhopping.

Fortjente lag-gullet

- FIS (Det internasjonale skiforbundet) har innrømmet at det skulle vært hoppet om igjen. Slike tabber tror jeg ikke vil skje om igjen. Selv fikk jeg vist meg fram, trass i fallet. Og finnene fortjente laggullet. I motsetning til oss, hadde de fullklaff. De andre på laget var nok mer skuffet over sølvet enn meg, sier Bjarte Engen Vik.

Han har kommet langt i hoppbakken, drømmer fortsatt om å få prøve seg i skiflyging en gang i framtida, og har mest å hente i langrennsløypa.

- Håpet mitt er å bli litt råere i langrenn. Der har jeg ennå ikke fått ut hele potensialet, sier Bjarte Engen Vik.

KANDIDAT: Bjarte Engen Vik er en av kandidatene til Folkets Idrettspris.