- Jeg gruer meg litt

Marcus Pedersen vet ikke hva som venter ham på Marienlyst.

(Dagbladet): • Lørdag Kl. 18: Strømsgodset-Vålerenga

Marcus Pedersen hadde Marienlyst som sin hjemmebane i to år før han dro utenlands til det nederlandske eliteserielaget Vitesse. Til lørdag kommer spissen tilbake til Marienlyst for første gang på snaut to år, denne gangen som Vålerenga-spiller.

- Det blir spesielt å komme på Marienlyst ja. Jeg gruer meg litt og gleder meg litt, sier Pedersen til VIFtv.

Marcus Pedersen var en yndling i Drammen, og det spørs hvilken mottakelse han vil få når han nå møter opp i blå drakt på sin gamle hjemmearena. Spissen er usikker på hvilken mottakelse han vil få når han løper ut på gresset lørdag kveld.

- Jeg vet ikke. Tror det blir litt forskjellig. Noen er happy for det jeg gjorde der, og noen tenker på at jeg spiller i Vålerenga nå, så vi får se, sier Pedersen.

Håper å slipper negativ mottakelse - Jeg håper og tror jeg slipper å høre så mye negativt, sier spissen til DT.

Noe av det siste 21-åringen gjorde før han dro til Vitesse var å hamre inn en vakker avgjørende scoring i sin siste kamp for Strømsgodset mot Haugesund i Tippeligaen. Spissen innrømmer at det er spesielt å komme tilbake til sin gamle stadion.

- Du merker det bare. Atmosfæren, og at det er så intimt. Du får bare følelsen av at du er hjemme, liksom, forteller Pedersen.

Kraftspissens siste scoring for Godset kan du se i videovinduet over.

Flere årsaker til at det ble VIF Unggutten ble solgt til Vitesse for 12 millioner i 2010. Før inneværende sesong ble han enig om en låneavtale med Vålerenga fram til sommeren, med oppsjon på kjøp.

Spilleren selv innrømmer at det kunne vært aktuelt å vende hjem til Drammen, men at Godset da måtte betalt millioner i årslønn. Noe klubben ikke har råd til.

- Det er likevel flere årsaker til at det ble Vålerenga og ikke andre klubber, sier Pedersen.

Har ikke noe å frykte Leder av Strømsgodsets supporterunion, Marius Paulsen Andreassen, mener at Marcus Pedersen ikke har noe å frykte når han løper ut på Marienlyst lørdag.

- Jeg tror han kommer til å få en god mottakelse på Marienlyst fordi Godset aldri hadde reelle muligheter til å være med i konkurransen om å få Pedersen. De økonomiske rammene er for små i Godset, sier Andreassen til Dagbladet.

- Føler du at alle supportere står samlet om det?

- Slik jeg oppfatter det blant supporterne vil det ikke bli noen hatmeldinger mot Marcus på lørdag. Hadde Godset stilt likt med VIF økonomisk så vill Marcus valgt Godset. Så jeg tviler på at det blir buing, sier Andreassen.

Typisk om han scorer Enhver supporter er kjent med uttrykket «det er av sine egne man skal ha det». Det er nok mange Godset-supportere som frykter at Marcus Pedersen skal score mot gamleklubben.

- Det er typisk om han skulle scoret. Men jeg er usikker. Vi frykter ikke Marcus. Det var vi som gjorde ham til en fryktet spiss, han spilte med selvtillit i Godset. Det gjør han ikke lenger, og det innrømmer han selv. Forhåpentligvis scorer han ikke i morgen, sier Andreassen.

- Tror du han vil feire om han scorer?

- Nei, det tror jeg ikke, sier Andreassen.

Marcus Pedersen ble matchvinner mot nettopp VIF på Marienlyst 1. mai 2010 da han scoret det eneste målet i oppgjøret. Strømsgodset har på sin side også vunnet de siste tre hjemmemøtene med Vålerenga i Tippeligaen.